Rareș Bogdan, replică pentru Tudose: Era probabil la bufet, în timp ce europarlamentarii PNL lucrau pentru banii fermierilor

0
Publicat:

Eurodeputatul Rareș Bogdan l-a acuzat pe fostul premier Mircea Tudose că a mințit susținând că PNL a lipsite de la negocierile cu protestatarii. 

FOTO Arhivă Adevărul / Captură
FOTO Arhivă Adevărul / Captură

„În timp ce europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda lucrau zilele trecute pentru a aduce mai mulţi bani europeni fermierilor români, domnul Tudose era probabil la bufet”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan, potrivit News, acuzând că fostul premier a mințit prin omisiune, știind de prezența șefului PNL, Nicolae Ciucă, la negocierile cu protestatarii.

Liderul liberal a mai afirmat că partidul său nu a făcut din dialogul cu protestatarii o temă politică, ci s-a implicat punctual cu soluţii, afirmând că liberalii au cerut Comisiei Europene creşterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune (PAC); excluderea temporară a ajutoarelor de stat acordate sectorului agricol din calculul deficitului bugetar; crearea unui mecanism la nivelul UE pentru achiziţionarea cerealelor din Ucraina şi distribuirea acestora în ţările cu risc de foamete.

„În timp ce ministrul liberal Mircea Fechet iniţia proiectul pentru a oferi agricultorilor sprijin pentru achiziţionarea de utilaje, domnul Tudose făcea analize în media. Dar astfel de practici par a fi o obişnuinţă la Mihai Tudose, celebru pentru unul dintre cele mai ruşinoase gesturi pentru ţara noastră, atunci când l-a lăsat de izbelişte pe premierul Japoniei într-o vizită istorică pentru România”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Afirmațiile liderului liberal vin în contextul în care social-democratul a acuzat o lipsă a PNL de la negocierile cu protestatarii din transporturi și agricultură. 

„Vă aduceți aminte că anul trecut, la greva profesorilor, era dl. Ciucă cu PNL-ul, conduceau Guvernul, domnul Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD-ului și partener de coaliție a fost 24/24, alături de domnul Ciucă la toate protestele și și-a luat și el înjurăturile egal cu premierul. Ați văzut vreun reprezentant al PNL-ului acum în față? Că eu unul nu i-am mai văzut. Da, avem și noi o amărăciune pe chestia asta”, a spus fostul premier Mihai Tudose într-un interviu pentru Digi24.ro.

Fostul premier a mai afirmat că mai mulți reprezentanți ai PNL au susținut protestele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite