PSD cere demisia lui Nicușor Dan. Ce spunea primarul general despre probleme câinilor/ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD îi cere demisia primarului general al Capitalei, amintind o promisiune electorală a acestuia. Nicușor Dan declara în 2012 că își va da demisia dacă nu rezolvă problema câinilor fără stăpân din Capitală.

PSD îi cere demisia lui Nicușor Dan FOTO: Facebook
PSD îi cere demisia lui Nicușor Dan FOTO: Facebook

„Câini trebuie strânși de pe stradă, duși în adăposturile Primăriei”, a declarat Nicușor Dan, la Gândul Live, în 2012, când candida pentru funcția de primar al Capitalei. .

În cadrul aceleiași emisiuni, Nicușor Dan ar fi semnat un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă nu vor fi strânși „în totalitate” câinii vagabonzi în termen de 6 de luni de la începerea mandatului. 

În replică, PSD îi cere demisia lui Nicușor Dan, precizând că trebuie să își respecte promisiunea electorală. 

„Ai promis că salvezi Bucureștiul! Dar ai livrat doar nesimțire și indolență, în timp ce oamenii sunt sfârtecați de câini, incapabilule! Ai promis electoral că îți dai demisia dacă nu rezolvi problema câinilor fără stăpân. Dar ai sfârșit prin a-i aduce din nou pe străzi, alături de mizerie, gunoaie și șobolani! Iar, în timp ce în Capitala lui Nicușor Dan oamenii sunt uciși de câini, USR tace complice la culpa penală a primarului lor! Un scut de tăcere nerușinată în jurul lui Nicușor Dan, la fel ca celelalte cazuri de primari-penali ai USR! Un singur gest, Nicușor Dan – Demisia! Ai promis! Nu ai făcut! Pleacă”, se arată într-o postare a PSD de pe Facebook.

PSD cere anchete extinse la Primăria Municipiului București și Sectorului 6

PSD a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, o anchetă extinsă la Primăria Municipiului București și Sector 6 pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili pentru moartea femeii ucisă de câini în zona Lacului Morii din București. 

Potrivit unui comunicat de presă, PSD susține că „cei doi edili, prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”.

„Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa. Iar, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens. Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria”, se arată în comunicat.

Nicușor Dan: Cine a greșit va plăti

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la mai bine de 30 de ore de la uciderea unei femei de o haită de câini în zona Lacul Morii. Într-un mesaj postat pe Facebook, edilul susține că în acest timp a discutat cu persoanele implicate.

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie să facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete“, a transmis Nicușor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite