Nicușor Dan, în 2012: În 6 luni nu vor mai exista câini comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, promitea în campania electorală din 2012 pentru această funcție că va rezolva problema cânilor fără stăpân din oraș. În plus, acesta ar fi semnat un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă nu vor fi strânși „în totalitate” câinii vagabonzi în termen de 6 luni.

Nicușor Dan / Foto: Facebook
Nicușor Dan / Foto: Facebook

Actualul primar a participat în campania electorală pentru alegerile locale din 2012 la o dezbatere electorală cu Silviu Prigoană, și el candidat la primăria generală, la Gândul Live, moderată de Claudiu Pândaru și Clarice Dinu. Videoclipul se găsește pe canalul de Youtube al lui Nicușor Dan.

În cadrul dezbaterii a fost abordată și problema câinilor vagabonzi din București, iar cei doi s-au angajat la acel moment să o rezolve în primele 6 luni ale mandatului, dacă vor fi aleși. În plus, ei au fost de acord să-și semneze demisiile dacă nu soluționează problema în acest termen.

La minutul 34, Silviu Prigoană spune: „Dacă nu rezolv problema (câinilor fără stăpân, n.red.) în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”. Apoi, Nicușor Dan prezintă soluțiile sale pentru rezolvarea problemei și dă termenul de 6 luni pentru rezolvare.

  Singurul care și-a luat angajamentul sub semnătură că va demisiona dacă nu va rezolva problema câinilor fără stăpân a fost Nicușor Dan, relata atunci Gândul, care arată și o fotografie cu promisiunea acestuia că va demisiona dacă în 6 luni nu rezolvă problema „în totalitate”.  

„Eu, Nicușor Dan, promit să îmi dau demisia din funcția de Primar General în situația în care câinii comunitari nu vor fi strânși de pe stradă în totalitate în primele șase luni de mandat”, a scris Nicușor Dan pe 16 mai 2012 și a semnat, potrivit sursei.

Nicușor Dan nu a fost ales primar în 2012 și nici la alegerile locale din 2016, dar a ajuns în funcție în anul 2020. Cu toate acestea, problema câinilor fără stăpân nu a fost rezolvată.

Ana Oros Daraban a murit sâmbătă după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii, mai fusese atacată în urmă cu 9 luni, exact în acelaşi loc unde obișnuia să iasă la alergare. Atunci a ajuns la spital cu răni grave.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la mai bine de 30 de ore de la uciderea acesteia. Într-un mesaj postat pe Facebook, edilul susține că în acest timp a discutat cu persoanele implicate și subliniază că „Cine a greșit va plăti”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite