PNL şi PDL depun moţiune în cazul Duicu: „Parlamentul să afle dacă Ponta l-a convocat pe şeful Poliţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL şi PDL cer convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a fi dezbătută o moţiune simplă depusă de parlamentarii celor două partide, care vizează implicarea premierului Victor Ponta în cazul Duicu.

„PNL şi PDL vor depune o moţiune simplă pentru ca Parlamentul să ştie exact dacă premierul l-a convocat pe şeful Poliţiei, dacă ministrul Justiţiei a propus-o pe doamna Ponea. Implicarea miniştrilor Justiţiei pune la pământ relaţiile României cu UE. Miercuri, vom depune la Parlament moţiunea şi cerem o sesiune extraordinară“, a spus Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Potrivit procurorilor DNA, prim-ministrul Victor Ponta l-a chemat la sediul Guvernului pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru a discuta cu fostul şef al CJ Mehedinţi, DNA invocând ca probă declaraţia lui Tobă, fără a reda însă afirmaţiile acestuia.

Adrian Duicu (PSD) este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să impună în funcţii publice de conducere mai mulţi apropiaţi ai acestuia. În acelaşi dosar este cercetat şi Stefan Ponea, şeful Poliţiei Mehedinţi, precum şi şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova.

În 2013, Duicu ar fi luat legătura cu adjunctul secretarului de stat în Ministerul de Interne, Doru Dumitrescu, căruia i-ar fi cerut să discute cu Petre Tobă (şeful Poliţiei Române n.r.), pentru ca Ponea să fie promovat.

Anchetatorii susţin că Duicu a mers personal la Guvern pentru a aranja avansarea lui Ponea. Aici Duicu s-ar fi întâlnit cu Petre Tobă unde a discutat despre numirea în funcţia de conducere a lui Ponea.

Conform procurorilor DNA, Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă inclusiv în biroul premierului Victor Ponta, acesta cerând ca şeful IPJ din judeţ să fie avansat. La rândul său, şeful IPJ îi promisese lui Adrian Duicu că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI.

Citiţi şi:

Un nou mandat de arestare pentru Duicu, Ponea şi Popescu

Victor Ponta spune că a avut o „relaţie foarte bună” cu Adrian Duicu

SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Adrian Duicu, baronul închis de la Mehedinţi, nu a plecat din casa părintească

Pe cine trage Duicu după el. Nume importante în dosar, legături periculoase

Baronul din Mehedinţi, Adrian Duicu, făcea trafic de influenţă la Guvern pentru şeful poliţiei judeţene

Mehedinţi - câmp de luptă între doi baroni locali: Duicu şi Stănişoară

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite