Un nou mandat de arestare pentru Duicu, Ponea şi Popescu

0
0

Curtea de Apel Bucureşti a prelungit mandatele de arestare preventivă în cazul lui Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Ponea, arestaţi pentru fapte de corupţie în data de 4 aprilie.

Pe portalul Curţii de Apel Bucureşti, în sentinţa publicată marţi dimineaţa se arată că mandatele celor trei sunt prelungite cu încă 30 de zile începând cu data de 4 mai.

“Încheiere 28.04.2014/Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA. În baza art. 236 alin. 1 Cod procedură penală, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: – Duicu Ioan-Adrian, – Ponea Constantin Ştefan şi – Popescu Constantin, pe timp de câte 30 de zile, de la 04.05.2014 până la 02.06.2014, pentru fiecare inculpat. Respinge ca nefondate cererile de înlocuire a arestării preventive cu o altă măsură preventivă mai uşoară, formulată de inculpaţi. Cu drept de contestaţie în 48 de ore”, se arată pe portal.

Adrian Duicu, Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, dar şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în data de 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Adrian Duicu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, vineri, 18 aprilie, printr-un ordin emis de prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Citeşte şi:

Victor Ponta spune că a avut o „relaţie foarte bună” cu Adrian Duicu

Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest

Mai multe - Turnu-Severin

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite