Lider UDMR, despre moțiunea de cenzură: Să voteze dacă propunerile privind măsurile fiscale nu vor fi acceptate

0
Publicat:

Președintele Consiliului Județean Harghita susține că UDMR ar trebui să voteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă propunerile partidului privind măsurile fiscale nu sunt acceptate de Coaliție.

Borboly Csaba, președinte al Consiliului Județean Harghita FOTO: Arhivă
Borboly Csaba, președinte al Consiliului Județean Harghita FOTO: Arhivă

„Am înţeles că domnul Kelemen Hunor a negociat şi ieri şi dacă acele problemele foarte mari pe care le creează proiectul ordonanţei vor fi eliminate şi domnul Kelemen spune că trebuie să votăm, atunci sunt de acord să votăm. (...) Dacă nu, atunci eu sunt de acord să fie votată o moţiune de cenzură din partea UDMR, dacă nu se acceptă propunerile. (...) Face o mare greşeală Guvernul cu această formă pe care a pus în dezbatere", a afirmat Borboly Csaba, potrivit Agerpres.

Borboly Csaba, președinte al Organizației Teritoriale UDMR Ciuc, a precizat într-o conferință de presă că ordonanța de urgență privind măsurile fiscale afectează instituția pe care o conduce și este părere că este vorba „despre lupte de putere care nu servesc la nimic”.

Liderul UDMR este de părere că această ordonanţă nu este binevenită şi consideră că autorităţile de la Bucureşti ar trebui să ţină cont de autonomia locală şi să găsească alte soluţii pentru a face economie, pentru că altfel nu vor putea fi administrate activităţile la nivel local şi nu vor putea fi rezolvate problemele cetăţenilor.

„Deci, eu cred că Guvernul ar putea să facă economie, n-ar trebui să mai înfiinţeze agenţii, autorităţi care cresc birocraţia şi sunt angajaţi acolo sute de oameni. Sunt foarte multe posibilităţi dacă vor să facă economie, dar n-ar trebui să fie făcut acest lucru la unităţile administrative teritoriale", a spus adăugat Borboly Csaba, potrivit sursei citate.

Președintele Consiliului Județean Harghita a adăugat că la unitățile administrativ-teritoriale nu ar trebui îngrădită libera asociere și ar trebuie „să se ridice barierele legale pentru găsirea celor mai eficiente şi băneşti soluţii la nivel local”.

Totodată, liderul UDMR a punctat că dacă proiectul ordonanţei va fi votat în actuala formă, multe proiecte derulate de autorităţile locale nu vor mai putea fi realizate şi va fi nevoie şi de returnarea de fonduri către Uniunea Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite