Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Marius Budăi. Marian Neacșu, interimar la Ministerul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care se ia act de demisia lui Marius Budăi din funcţia de ministru al Muncii şi Solidarităţii Sociale şi prin care viceprim-ministrul Marian Neacşu este desemnat interimar în această calitate, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a semnat decretul demisiei lui Marius Budai
Klaus Iohannis a semnat decretul demisiei lui Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a depus, joi, demisia din funcţia de ministru al Muncii.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că demisia lui Marius Budăi reprezintă un gest de onoare. "Este cât se poate de clar, evident, că dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat, cât şi de zona privată activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. (...) Am avut în această dimineaţă o discuţie cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia la finalul acestei şedinţe. Este un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic într-o astfel de criză, în orice democraţie consolidată a Europei", declara, joi, premierul. 

Potrivit anchetei jurnalistice a Centrului de Investigații Media și Buletin de București, la Ministerul Muncii au ajuns informații cu privire la situația din „azilele groazei” chiar în ziua în care ministrul demisionar, Marius Budăi, a preluat conducerea portofoliului, adică la nouă luni distanță de momentul anunțat de social-democrat într-un comunicat oficial.  

Ministrul Muncii și-a început oficial mandatul în 25 noiembrie 2021, odată cu instalarea Cabinetului Ciucă, zi în care, potrivit anchetei jurnalistice, la Registratura Generală a Ministerului Muncii este înregistrat, sub numărul 23269, un memoriu prin care vecinii Centrului Sfântul “Gabriel cel Viteaz” din Pipera reclamă, între altele, condițiile inumane la care sunt supuși beneficiarii.

Potrivit sursei citate, printre altele, în petiție, sunt solicitate măsuri din partea ministerului, care este informat despre personalul „insuficient și slab pregătit” din centru, precum și despre „lipsa de îngrijire și supraveghere corespunzătoare” a beneficiarilor, fiind menționată și prezența periodică a ambulanțelor și a autospecialelor SMURD, precum și a echipajelor de poliție, dar și „țipetele, gemetele și zgomotele” venite din sobsolul centrului.  

Sursa citată a mai relatat și efectuarea unui control al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, care a transmis în 9 noiembrie că „totul este în regulă”, vecinii centrului primind și un răspuns de la de la cei aflați în subordinea lui Budăi abia, în urma mai multor demersuri, două luni mai târziu.

În 27 iulie 2022, localnicii i-au scris din nou Ministerului Muncii, acesta fiind momentul l care ministrul demisionar a afirmat în comunicatul oficial că ar fi primit informațiile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite