Revolta unui primar față de ororile din azilele românești: „Asta se cheamă genocid. Banii le-au sucit mințile unora”

0
Publicat:

Mizeria din azilele românești scoasă de sub preș în ultimele zile l-au exasperat pe un primar din România, care nu înțelege cum de se petrec astfel de orori în privința oamenilor, în condițiile în care „ajungi la pușcărie” dacă nu respecți legile pentru câinii comunitari, de exemplu.

azile arges foto arhiva adevarul jpg

Primarul comunei dâmbovițene Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, a comentat despre azilele groazei, despre controale fără un rezultat și ororile întâlnite în ultima perioadă.

Avem legi în România pentru câinii comunitari (te duci la pușcărie dacă încalci legea), avem legi pentru urși (dacă îți distruge gospodăria și omoră animalele domestice, îi rogi frumos să meargă în pădure), nu construim autostrăzi fiindcă protejăm liliecii, mușchii și lichenii, am îngropat morții noștri în saci, fără slujbă, fiindcă exista pericolul contaminării cu coronavirus, am îngropat sute de mii de porci ca să scăpăm de pesta porcină, dar nimeni nu se gândește la seniorii noștri plini de necazuri și neajunsuri, la persoanele cu dizabilități care își duc viața de azi pe mâine. Mă întreb și eu. Cum să funcționezi ilegal? Cum să nu avem autorizații de funcționare? Cum să nu ai circuite funcționale? Cum să dai mâncare stricată când ești obligat să păstrezi 48 de ore probe din hrană? Cum să fii necontrolat de instituțiile abilitate în acest sens? Cum să nu ai condiții minime de igienă?”, spune Gabriel Sandu.

„Asta se cheamă genocid”

„Se zice că astăzi în România avem aproape 800.000 de persoane cu dizabilități. Ce le facem? Lăsăm „băieții” deștepți să profite de pe urma lor? Asta se cheamă genocid. Ne va blestema bunul Dumnezeu mulți ani de aici înainte. Banii le-au sucit mințile unora dintre noi. Nu au mamă, nu au tată! Oameni buni, haideți să ne trezim fiindcă va veni o zi când, cu toții, vom deveni neputincioși, lăsând toate bogățiile la voia întâmplării. Doamne, ce vremuri trăim!”, mai spune edilul dn Voinești.

Probleme de acest gen au fost întâlnite în azile din mai multe județe ale țării, dar totul a pornit în Ilfov, acolo unde, potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite