Gorghiu: Preocuparea pentru propria pensie trebuie să fie ultimul la care să te gândești

0
Publicat:

Ministrul Justiției a precizat, după ce Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, că „preocuparea pentru propria pensie trebuie să fie ultimul lucru la care să te gândești, ca deputat sau senator”.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Arhivă
Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Arhivă

„Se elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi sistată şi plata celor deja acordate parlamentarilor în trecut. A fi parlamentar ţine de vocaţie, de reprezentarea cetăţenilor, de problemele comunităţii. Preocuparea pentru propria pensie trebuie să fie ultimul lucru la care să te gândeşti, ca deputat sau senator. Ce a fost până acum, era o inechitate, o discriminare faţă de persoanele care încasează pensii calculate pe baza contributivităţii. În plus, este o perioadă grea, cu crize suprapuse şi este nevoie de responsabilitate în cheltuirea banilor publici şi de solidaritate”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Ministrul a subliniat că Parlamentul trebuia să facă primul pas ca apoi să continue reforma tuturor pensiilor speciale prin adoptarea legislației necesare.

„Nu este un capăt de ţară pentru parlamentari: pe viitor, la fel ca orice cetăţean, vor beneficia de pensie calculată pe baza contributivităţii. Nimeni nu trebuie să se ferească de contributivitate pentru că milioane de pensii sunt calculate în acest fel”, a declarat Alina Gorghiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Deputații și senatorii au votat în ședința plenului reunit al Parlamentului proiectul de desființare a pensilor speciale pentru aleșii Legislatiului cu 382 voturi „pentru”. 

Au fost 0 voturi împotriva proiectului de lege, 3 „abțineri”, în timp ce alți 3 parlamentari nu au votat proiectul de eliminare a pensiilor speciale.

„Acest proiect al PSD, susținut de guvernul Ciolacu, asumat de Coaliția este cel care în final, odată pentru totdeauna, va elimina pensiile speciale pentru parlamentari, oricât de dureros ar fi, vă invit să susțineți asta”, le-a transmis Alfred Simonis membrilor Opoziției din Parlament.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite