Gorghiu, despre comasarea alegerilor: „Patru tipuri de alegeri înseamnă o strangulare a economiei româneşti”

0
Publicat:

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a subliniat necesitatea unei comsări a alegerilor de anul viitor, arătând că acest lucru înseamnă şi o economie la bugetul de stat. Coaliția nu a reușit însă să ajungă la un acord până acum, ministrul afirmând că liderii PSD nu doresc o comasare. 

Liderii Coaliției nu reușesc să ajungă la un acord privind comasarea alegerilor FOTO Facebook
Liderii Coaliției nu reușesc să ajungă la un acord privind comasarea alegerilor FOTO Facebook

Nu e semn de înţelepciune politică dacă nu ajungem la această comasare a alegerilor în orice scenariu posibil. Pentru că, a avea patru tipuri de alegeri, cu cinci eşantioane de scrutin, înseamnă o strangulare a economiei româneşti, înseamnă o bulversare a activităţii instituţiilor, înseamnă un blocaj pe linie. Că nu le place unora ce spun, e una, dar să nu vezi realitatea (...) nu mi se pare de acceptat. Vom avea de suferit toţi”, a declarat Alina Gorghiu, la TVR Info, potrivit News

Totodată ministrul a subliniat și necesitatea realizării reformelor din anul următor. „Ai reforme de făcut în 2024 şi nu puţine, ai angajamente cu Comisia, ai angajamente PNRR, ai reforme pe care ai termene foarte clare. Cum credeţi că putem să ieşim la liman cu toate acestea, dacă noi vom fi trei sferturi din 2024 în precampanie electorală, campanie electorală, liste de candidaţi, birouri electorale. Vom sta toţi în altă logică decât logica administraţiei publice locale, judeţene, centrale”, a mai arătat Gorghiu. 

Ministrul Justiției a mai susținut că liderii PSD nu doresc această comasare. „Se poate comasa orice este constituţional. Se găsesc formule, lipseşte la momentul acesta agrementul politic. Da, PSD nu a agreat. Au răspuns public, nu o dată, PNL, considerând că nu este oportună această comasare”, a susținut Gorghiu.

„Eu cred, în continuare, cu toate argumentele care ţin de eficienţa administraţiei şi, de ce nu, de componenta de economie la bugetul de stat, că tot spunem că avem probleme cu bugetul, avem posibilitatea să gândim pragmatic şi să identificăm formula de comasare. PNL are deschiderea spre această gândire luând în calcul cât de mult câştigi ca stat, nu cât de mult pierzi.Sunt convinsă că liderii de la PNL dacă îşi vor reajusta poziţia pe acest subiect, vor comunica”, a mai precizat ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite