„Ne-au invitat la bătaie. Erau băuți”. Daniel Ghiță oferă propria variantă despre scandalul cu UDMR

0
Publicat:

Deputatul PSD, Daniel Ghiță, susține că altercația cu mai mulți aleși ai UDMR a venit după ce reprezentanții Uniunii, care ar fi fost băuți, l-ar fi jignit pe Dan Tănasă, pentru ca apoi să-i invite la bătaie.

Daniel Ghiță a fost printre cei cares-au certat cu aleșii UDMR FOTO Inquam Photos
Daniel Ghiță a fost printre cei cares-au certat cu aleșii UDMR FOTO Inquam Photos

Ieri, câțiva deputații de la UDMR erau băuți ( miroseau a pălincă!) în Parlamentul Românieii!! Fără să le zică cineva ceva au început să ne facă semne, și să-l jignească pe Dan Tănasa, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim!”, a scris pe pagina sa de Facebook Daniel Ghiță.

Au provocat cu slogane: „Transilvania nu este România” și  „Transilvania este pământ unguresc!” Vă dați seama cât tupeu? Ca eu nu sunt ardelean. Așa și? Tot român sunt!  Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României! Noi, nu am înjurat, nu am vorbit urât, cred ca se aude pe toate înregistrările!”, a completat deputatul PSD. 

Social-democratul a cerut ca numărul reprezentanților UDMR să fie diminuat. „Cei din Israel sunt patrioti cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea și teritoriul în Parlamentul României? Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm?Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat, să reduceam numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR care instigă la ură și discriminare rasială”, a mai transmis Daniel Ghiță.

Pentru a separa pe un deputat AUR și pe Daniel Ghiță de grupul UDMR au intervenit fostul ministru Tanczos Barna și Marius Budăi

Liderul deputaților UDMR dă vina pe extremiști

Deputatul UDMR Csoma Botond spune că „este inimaginabil ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României. Sigur, nu este primul incident. Vedeți și dvs. că de când extremiștii au ajuns în Parlament, e un scandal permanent, aproape în fiecare săptămână avem un scandal, poate că nu la această dimensiune la care a fost scandalul ieri. A început între Simion și Șoșoacă într-un mod grosolan, grobian, am văzut cum se comportă extremiștii între ei, după aceea ne-au atacat cei de la AUR și un deputat de la PSD, au venit spre noi, către grupul UDMR (...). Erau urlete în sală, era ca la circ”.

Liderul deputaților UDMR  vorbește despre o atmosferă de crâșmă în Parlament: „Era ca într-o crâșmă de mahala. Cred că în anul electoral 2024, aceste atitudini se vor amplifica, din păcate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite