Le Figaro îi face portretul Dianei Șoșoacă: „Vulgară, agresivă, ofensatoare. O suveranistă în favoarea ieșirii din UE, visceral antiamericană”

0
Publicat:

Cotidianul francez Le Figaro îi face un portret Dianei Șoșoacă, în contextul în care aceasta se poziționează pe primele locuri în ceea ce privește notorietatea și încrederea pe care o are din partea electoratului.

Diana Șoșoacă, senatoare aleasă pe lista AUR FOTO Inquam Photos
Diana Șoșoacă, senatoare aleasă pe lista AUR FOTO Inquam Photos

Forțele de ordine ucrainene atacă preoți români! Unde este Guvernul de la București? Zelenski, nemernicule, lasă românii în pace! Ciolacu, le împrumuți bani blestemaților ăștia de ucraineni? Trădătorule! Îți vinzi națiunea, minți poporul român la televizor, manipulezi opinia publică, manipulatorule! Perversule! Iudo! Ucraineni, nu vă atingeți de români și de credința noatră! NATO, UE, Statele Unite, îi apărați pe acești nemernici? Pe acești criminali? Niște mizerabili! Opriți masacrul românilor în Ucraina! Dați-ne teritoriile înapoi!”, o citează cotidianul francez Le Figaro pe senatoarea româncă.

În acești termeni s-a exprimat senatoarea Sana Șoșoacă la 9 noiembrie, pe Facebook, scrie Alexis Feertchakm autorul articolului. „Sigur, Diana Șoșoacă este încă foarte departe de a se muta la palatul prezidențial Cotroceni, la București”, adaugă autorul cotidianului francez.

Bulversarea scenei politice

Însă, apariția ei în studii de opinie nu este tocmai nesemnificativă, odată ce senatoarea bulversează scena politică românească - atât pe fond, cât și ca formă, mai punctează sursa citată.

Vulgară, agresivă (...) și vociferând, ofensatoare, brutală, binară, demagogă, epitetele nu sunt de ajuns să califice stilul acestei candidate, care cântă refrenul clasic al împărțirii poporului împotriva elitelor într-o țară în care social-democrații și liberalii își împart puterea după lovitura de stat care a înlăturat regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu în 1989”, continuă Alexis Feertchakm.

O suveranistă în favoarea unei ieșiri din Uniunea Europeană (UE), visceral antiamericană”, mai punctează sursa citată, amintind că se uită mai degrabă spre  Rusia Diana Șoșoacă, „pe care o asigură de «neutralitatea» sa în Războiul din Ucraina, o țară vecină a cărei implozie își imaginează că ar putea fi în folosul unei Românii lărgite”.

Locul cinci la încredere

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, conduce în clasamentul încrederii cu 36.3% încredere multă şi foarte multă, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi cu 34.3% încredere multă şi foarte multă şi Emil Boc cu 32.4%, potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda News.

Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 25.3%, de Diana Şoşoacă cu 22.7%, de Gabriela Firea cu 21.4% şi de George Simion cu 20.7%.

În privința notorietății, pe primul loc este Klaus Iohannis, 100% dintre respondenţi declarând că au auzit de el. Şeful statului este urmat de Gabriela Firea cu o notorietate de 94.6%, Diana Şoşoacă cu 93.8%, Emil Boc cu 93.7%, Mircea Geoană cu 92.2% şi Marcel Ciolacu cu 92%. 86.5% dintre cei intervievaţi spun că au auzit de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, 83.8% de liderul liberal Nicolae Ciucă şi 81.4% de liderul AUR George Simion.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 - 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite