Germania îl contrazice pe Ciolacu pe tema trimiterii de militari germani în România: Nu suntem obligați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Germaniei respinge cererea Executivului român de a staționa trupe pe teritoriul României, potrivit Agerpres. Ciolacu a precizat, într-o conferință alături de Scholz, că speră ca România să aibă militari germani permanenți.

Germania susține că nu este obligată să trimită militari în România FOTO: EPA EFE
Germania susține că nu este obligată să trimită militari în România FOTO: EPA EFE

Sursa citată arată că un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că Germania consideră că „nu este obligată” să trimită o brigadă a Bundeswehr-ului în România, întrucât menţine o cooperare militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franţa cooperează cu România.

Ministerul Apărării din Germania a promis Lituaniei, săptămâna trecută, că 4.000 de soldați germani vor fi staționați în această țară, arată Agerpres.

Premierul României a afirmat, într-o conferință de presă alături de cancelarul german, că speră ca pe teritoriul Românie să fie și militari germani permanenți.

Marcel Ciolacu a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Berlin, unde se află în vizită de lucru, la ce se aşteaptă în privinţa consolidării Flancului estic al NATO în contextul Summitului de la Vilnius şi după ce s-a promis că 4.000 de soldaţi vor fi plasaţi în Lituania, scrie Agerpres.

„Cred că decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldaţi... Eu sper ca pe teritoriul României, cât de curând, să avem militari germani permanenţi. Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Mai mult, cu toţii ne-am fi aşteptat, poate, să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toţii ştim că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operaţii, în acest moment, arată cu totul altfel. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca, împreună cu domnul cancelar, să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”, a transmis Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite