Ciolacu anunță o discuție cu Nehammer, cancelarul Austriei, în perioada următoare, pe aderarea la Schengen a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a precizat că nu a apucat să discute cu omologul din Austria, țară care se opune aderării țării noastre la Schengen, pe tema primirii în acest spațiu, „în perioada următoare”, fiind optimist, dată fiind deschiderea celorlalte state.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Chestionat dacă a apucat să comunice direct cu Karl Nehammer sau oamenii din echipa sa să discute cu oficialii austrieci, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu, am avut o discuție în primul rând cu cei din Spania. Deja vedem că domnul prim-ministru Pedro Sanchez a pus ca prioritate a Spaniei, aderarea României și Bulgariei”. În schimb, liderul PSD a subliniat că nu a apucat să aibă un dialog cu liderul de la Viena. „Nu am avut un contact direct cu premierul Nehammer. Sunt ferm convins că urmează în perioada următoare”, a completat Marcel Ciolacu.

Tot pe tema Schengen, liderul de la Palatul Victoria a precizat: „E o așteptare din partea românilor și un drept al României. Comisia Europeană a zis că îndeplinim criteriile tehnice. Mai e o decizie care ține mai mult de politica internă a unui stat membru al UE.  Încet-încet vom realiza că interesele noastre personale nu trebuie să fie prioritare în fața intereselor UE și ale Comisiei, mai ales când avem o criză de securitate, la frontiera României, noi având cea mai mare graniță cu Ucraina”.

Întrebat de discuțiile purtate cu reprezentanții comunității de afaceri din Germania, Ciolacu a punctat: „Azi a existat o prezență a unui retailer important din România, LIDL. Am avut discuții aplicate mai ales în zona de a se procesa cât mai multe produse în România, ca prețurile să scadă mai mult”.

Întâlnirea de azi a fost premergătoare Forumului din septembrie pe care Camera de Comerț Româno-Germană o va organiza în Berlin”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul s-a văzut în prima parte a zilei cu cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, apoi urmează o întâlnire cu vicepreședintele Parlamentului Republicii Federale Germania și cu reprezentanți ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite