Subvenția PMP, suspendată de AEP din cauza scandalului legat de conducerea partidului

0
Publicat:

Autoritatea Electorală Permanentă a suspendat subvențiile de la bugetul de stat pentru Partidul Mișcarea Populară din cauză unei neînțelegeri referitoare la persoana care conduce partidul. Președintele AEP a precizat pentru „Adevărul” că PMP își va primi subvenția după rezolvarea problemei.

Toni Greblă, președintele AEP FOTO: GOV
Toni Greblă, președintele AEP FOTO: GOV

„Este adevărat că Autoritatea a luat această măsură având în vedere faptul că verificările situației juridice a partidului am constat că este contestată conducerea partidului. În prezent, la Registrul Partidelor Politice se instrucționează că este înscris ca președinte o anumită persoană, iar în urma unui congres, care este contestat în instanță, președintele partidului este considerat a fi o altă persoană”, a precizat Toni Greblă pentru „Adevărul”.

Președintele AEP a precizat că autoritatea a hotărât ca până la soluționarea problemei să fie suspendată plată și banii să fie depuși într-un cont escrow la dispoziția PMP. Toni Greblă a subliniat că banii vor fi dați în momentul în care litigiul judecătoresc va fi tranșat definitiv și va fi făcută modificarea în Registrul Partidelor.

„Atunci vom lua act de faptul că în Registrul Partidelor Politice este înscrisă conducerea legitimă a partidului, în relația cu terții, nu cu membrii partidului respectiv și atunci vom dispune plata sumei de la data suspendării și până la soluționarea litigiului”, a explicat acesta pentru „Adevărul”.

„În Registrul Partidelor se înscriu acele partide cărora le-a fost verificată legalitatea desfășurării activității. Sunt înscrise persoanele care reprezintă partidul respectiv, mențiuni referitoare la sedii și altele. Pentru autoritățile statului legala funcționare a unui partid politic, cine este reprezentantul legitim îl putem vedea numai în Registrul Partidelor Politice. Autoritățile statului, toate, și terțele persoane neasociate nu au obligația să respecte decât ceea ce se scrie în Registrul Partidelor Politice”, a adăugat Toni Greblă.

Cristian Diaconescu a contestat în instanță rezultatul congresului PMP în urma căruia a fost ales la șefia conducerii europarlamentarul Eugen Tomac. O situație similară a avut loc și în anul 2022, când Tribunalul București a admis organizarea Congresului PMP în care a rezultat că Eugen Tomac este președintele de drept al PMP. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite