Extravaganțe de campanie: de la prânz pe șantier, la scos vaca la păscut în București

0
Publicat:

Unii dintre candidații care vor sǎ ajungǎ primari în urma alegerilor din 9 iunie încearcă să convingă electoratul că merită votați apelând la metode extravagante.

Cristian Popescu Piedone și Adrian Vigheciu Foto: Colaj/captură de ecran Facebook
Cristian Popescu Piedone și Adrian Vigheciu Foto: Colaj/captură de ecran Facebook

Dacă Adrian Vigheciu, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 5, a încercat să iasă din „anonimat“ cu un clip devenit viral, ieșind cu vaca la păscut lângă Palatul Parlamentului, senatoarea social-democrată Gabriela Firea a mers cu cornulețe și cafea într-o vizită electorală la angajații STB.

Cu vaca prin Bucureşti

Adrian Vigheciu, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Sectorului 5, al cărui nume colegii l-au încurcat deseori, fiind numit „Ghiveciu“ de Robert Negoiță sau „Matei“ de Marcel Ciolacu, a apelat la o regie inedită pentru un clip electoral care a strâns peste 49.000 de vizualizări în 19 ore de la postare. 

În clipul postat luni, pe pagina sa de Facebook, se vede cum Vigheciu paște o vacă „la câțiva pași de Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului, la intersecția cartierelor Cotroceni cu Panduri“. În videoclip a criticat mandatul actualului edil al sectorului 5. „Dacă ne-am lua după actualul primar al Sectorului 5 am zice că în sectorul domniei sale, mă scuzați, în sectorul familiei sale, curge doar lapte și miere. Din păcate, realitatea este cu totul alta“, susține candidatul alianței PSD-PNL. El face aluzie la investigațiile media care arătau că Cristian Popescu Piedone a pus în funcții publice mai mulți apropiați, fiul său, Vlad Popescu, candidând de asemenea pentru această primărie.

Vigheciu este văzut cum plimbă vaca să pască prin iarba deasă ce-i ajunge aproape de genunchi, apoi se așază pe un scaun și scoate un pai din colțul gurii, adăugând: „Din puținul pe care îl are, Sectorul 5 nu a fost altceva decât o vacă bună de muls pentru cei care l-au păstorit în ultimii 20 de ani“.

Social-democratul își încheie discursul afirmând că din 9 iunie își dorește să scoată Sectorul 5 „la lumină“.

Prânz pe şantier şi cornuri pentru vatmani

Cristian Popescu Piedone este cunoscut pentru abordarea sa ieşitǎ din comun, prezentându-se pe rețelele sociale în ipostaze pe care le descria ca fiind „alături de oamenii de la firul ierbii“. Spre exemplu, într-una dintre ieșiri, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook, pe 25 martie, Piedone prezenta cum a luat un prânz „câmpenesc“ alături de câțiva muncitori de pe un șantier din Capitală, chiar pe trotuar. „Am ciugulit un oușor, nițică brânzică, o șunculiță și ceva parizer. Mi-am luat energie de la oamenii cei buni și un strop de apă vie, să am pe drumul vieții!“, a spus candidatul PUSL.

Și deși senatoarea Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a fost ironică la adresa lui Cristian Popescu Piedone, într-un interviu la „Gândul“, în care a spus că în mandatul anterior la Primăria Capitalei nu a fost mai puțin prezentă în stradă decât actualul edil al Sectorului 5, doar că nu se ducea să mănânce parizer, ci să discute cu muncitorii, avea să apeleze și ea la o strategie de campanie similarǎ.

De 1 Mai, în timp ce se afla într-o vizită alături de premierul Marcel Ciolacu la Depoul Dudești din București, Gabriela Firea a mers la angajații STB nu doar cu promisiuni, ci și cu un platou cu cornuri și cafea.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a apelat însă la calitățile sale artistice pentru a-i impresiona pe bucureșteni. El a cântat duminică, 12 mai, în Centrul Vechi, la chitarǎ, o serie de melodii ale lui Ștefan Bănică Jr. și ale lui Elvis Presley. Momentul ar fi fost improvizat, a spus artistul care l-a acompaniat.

Candidata SOS România la Primăria Capitalei, senatoarea Diana Șoșoacă, a avut mai multe exerciții de campanie extravagante. Un videoclip care ar fi fost regizat chiar de senatoare a ajuns viral luna trecută pe rețelele de socializare, după ce ar fi trimis pe cineva să ducă un buchet de flori unui copil, ca apoi să fie surprinsă când îl primește. Iar un clip în care dansează îmbrăcată în port popular, într-un lan de rapiță, pe melodia „Made în Romania“, i-a adus și multe reacții. „În Marea Britanie, nimeni nu jignește o regină sau o prințesă că dansează“, a scris senatoarea pe pagina sa de Facebook, postând un clip cu Kate Middleton care dansează.

Și în Sibiu, luna trecută, un candidat PSD la Primărie, pentru a-și face campanie electorală, a apelat la o acțiune care a lăsat loc de interpretări.

Într-un videoclip postat pe Facebook de Florian Giubega, social-democratul pare că lasă o tânără să cadă în gol, deși inițial avea mâinile întinse ca să o sprijine, atunci când aceasta se lasă pe spate. În imagini se vede cum el face însă un pas în lateral și spune: „Cam asta se întâmplă cu promisiunile electorale. Dacă și tu te-ai săturat de ele așa cum și eu m-am săturat, hai alături de mine în 9 iunie“.

Florian Giubega a explicat apoi, într-o intervenție la Digi24, că tânăra a fost prinsă de altcineva. „Fata este total în regulă, nu a pățit absolut nimic. Ați văzut dumneavoastră, clipul s-a dus în direcția opusă, să nu se vadă cel care a prins-o. Nu a fost nimeni accidentat sau o chestie de genul acesta“, a menționat Giubega.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite