Eugen Tomac, după suspendarea subvenției de AEP: O decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, susține că decizia AEP de suspendare a subvenției de la bugetul de stat este una „nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică”. Eurodeputatul susține că PMP are conducere legitimă.

Eugen Tomac, președintele PMP FOTO: Facebook
Eugen Tomac, președintele PMP FOTO: Facebook

„AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă și a comunicat excelent timp de un an și jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicație rațională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană”, susține Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Președintele PMP a subliniat că partidul va utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta decizia Autorității Electorale Permanente.

„După PSD și PNL, Partidul Mișcarea Populară are cei mai mulți aleși locali în administrația din România”, a adăugat Eugen Tomac.

Ce spune șeful AEP

Autoritatea Electorală Permanentă a suspendat subvențiile de la bugetul de stat pentru Partidul Mișcarea Populară din cauză unei neînțelegeri referitoare la persoana care conduce partidul. Președintele AEP a precizat pentru „Adevărul” că PMP își va primi subvenția după rezolvarea problemei.

„Este adevărat că Autoritatea a luat această măsură având în vedere faptul că verificările situației juridice a partidului am constat că este contestată conducerea partidului. În prezent, la Registrul Partidelor Politice se instrucționează că este înscris ca președinte o anumită persoană, iar în urma unui congres, care este contestat în instanță, președintele partidului este considerat a fi o altă persoană”, a precizat Toni Greblă pentru „Adevărul”.

Președintele AEP a precizat că autoritatea a hotărât ca până la soluționarea problemei să fie suspendată plată și banii să fie depuși într-un cont escrow la dispoziția PMP. Toni Greblă a subliniat că banii vor fi dați în momentul în care litigiul judecătoresc va fi tranșat definitiv și va fi făcută modificarea în Registrul Partidelor.

„Atunci vom lua act de faptul că în Registrul Partidelor Politice este înscrisă conducerea legitimă a partidului, în relația cu terții, nu cu membrii partidului respectiv și atunci vom dispune plata sumei de la data suspendării și până la soluționarea litigiului”, a explicat acesta pentru „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite