Ciolacu, despre legea pensiilor speciale: Dacă nu trece de CCR, e nevoie de o sesiune extraordinară în august

0
Publicat:

Premierul României susține că va exista o sesiune parlamentară extraordinară în luna august dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituțională a României. 

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat că cel mai probabil sesiunea extraordinară va fi la începutul lunii august, astfel încât să fie transpusă decizia CCR pe legea pensiilor speciale

 „Am dreptul constituţional să fac, să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul 3 (n.r. - din PNRR). O să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid, ca în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar, să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a spus Ciolacu, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a subliniat că nu se poate merge mai departe cu pensiile speciale.

Curtea Constituțională va dezbate miercuri, 26 iulie, sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la neconstituționalitatea prevederilor legii pensiilor speciale și cea referitoare la cumulul pensiei cu salariul de la stat.

 În cazul unei decizii de respingere a proiectelor de lege, mai durează câteva zile sau săptămâni motivarea hotărârilor, deci calendarul e împins după 15 august. Posibile modificări în ceea ce privește convocarea unei sesiuni extraordinare mai devreme ar fi legate de apariția unor urgențe. De asemenea, odată cu sesiunea extraordinară ar putea să înceapă discuțiile aplicate și pe noua lege a pensiilor publice și pe cea nouă a salarizării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite