Cozmin Guşǎ bagǎ zâzanie în AUR

0
Publicat:

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, ar putea fi suspendat din funcție după ce s-a opus candidaturii lui Cozmin Gușă la Primăria Capitalei. Mai exact, deşi aveau un candidat oficial, în persoana lui Mihai Enache, George Simion a anunțat cǎ sunt testate mai multe persoane, între care şi Cozmin Guşǎ.

 George Simion a anunțat cǎ îl va lǎsa pe Marius Lulea fǎrǎ funcție în AUR Foto: mediafax
George Simion a anunțat cǎ îl va lǎsa pe Marius Lulea fǎrǎ funcție în AUR Foto: mediafax

Câteva zile mai târziu, consultantul politic a afirmat cǎ a acceptat propunerea de a candida independent susținut de AUR, pentru Primăria Capitalei. Anunțul a stârnit nemulțumiri în interiorul partidului.

Marius Lulea a catalogat anunțul drept dezinformare şi a informat cǎ AUR îl va susține în continuare pe Mihai Enache. „Logica noastră pentru Bucureşti este următoarea: ştim procentele unde se află AUR pe Bucureşti, nu există vreo posibilitate, nici în Consiliul Local pentru votul politic, să avem un procent semnificativ. Cunoaştem realitățile din marile oraşe, care sunt oraşe cosmopolite, şi nicăieri în Europa partidele patriotice nu au reuşit să spargă monopolul pe aceste zone. Cu toate acestea, noi vizăm o dezvoltare a partidului pe termen lung şi Mihai Enache reprezintă propunerea noastră pe termen lung. Nu renunțăm la el. Este propunerea noastră pentru următorii 8 ani“, a spus Marius Lulea, la DCNews.

Un pas înapoi

Nemulțumirile din AUR l-au fǎcut pe Gușǎ sǎ dea înapoi sub pretextul cǎ Simion nu i-a respectat condiția de a își anunța candidatura la prezidențiale. „A dovedit că nu poate să-și stăpânească partidul“, a fost reacția lui Gușǎ, cu bǎtaie cǎtre Lulea.

Ulterior, George Simion a anunțat cǎ îl va lǎsa pe Lulea fǎrǎ funcție în partid. „Nu s-a consultat cu președintele partidului și a făcut o afirmație mai nefericită. Copiii spun lucruri trăsnite. Nu îl calificǎ pe dl. Marius Lulea nimic să facă o afirmație peste președintele partidului. (...) Nu sunt gestionat și nici gestionabil nici de către servicii, nici de către consultanți, nici de Marius Lulea“, a spus Simion la Realitatea Plus, negând că Lulea ar fi finanțator al partidului: „Nu avem finanțatori la partid“.

Nu mă consider indispensabil, ba cred că este loc de oameni mai buni. Într-un partid serios trebuie să existe disciplină. Dacă o cer de la alții, și eu trebuie să respect aceleași reguli“, a fost reacția lui Lulea.

Cine e Marius Lulea

Potrivit Registrului Partidelor Politice, Dorin Marius Lulea, este unul dintre fondatorii Alianței pentru Unirea Românilor, alături de fratele sǎu, Sorin Lulea, și de Cosmin Teodor.

Marius Lulea se descrie drept un inginer constructor de meserie şi practicant, dar care devenise extrem de interesat de istoria poporului român şi un bun cunoscător al situaţiei geopolitice regionale.

Marius Lulea deține, printre altele, firma Ideal Proiect Architecture & Engineering, în proporție de 70%, alături de Axinia Daniela-Luciana, soția unui vicepreședinte AUR, Axinia Daniel. Compania, la care Simion a fost director de marketing, a obținut 30 de contracte cu statul numai în perioada 2017-2023, date prin încredințare directă și în urma cărora încasările s-au ridicat la 1,6 milioane de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite