Mesajul lui Antony Blinken de Ziua Națională: SUA și România sunt „aliaţi, parteneri şi prieteni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis un mesaj de felicitări României de Ziua Naţională, la împlinirea a 105 de ani de la Marea Unire. „Leadership-ul României în cadrul NATO întăreşte securitatea noastră colectivă, în special în regiunea Mării Negre”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Antony Blinken FOTO EPA EFE jpg

”Statele Unite şi România au fost aliaţi, parteneri şi prieteni timp de zeci de ani. Această prietenie îşi are rădăcinile în valorile noastre comune – democraţie, libertate şi cooperare paşnică, precum şi în legăturile profunde şi istorice de familie şi cultură. Leadership-ul României în cadrul NATO întăreşte securitatea noastră colectivă, în special în regiunea Mării Negre.

Sprijinul vostru pentru independenţa Ucrainei şi bunăstarea poporului său a fost ferm şi de neclintit. Suntem mândri să lucrăm împreună cu voi pentru a ne asigura că armata ucraineană are instruirea şi echiparea de care are nevoie pentru a respinge războiul de agresiune al Rusiei, pentru a oferi ajutor umanitar şi sprijin pentru refugiaţi, şi pentru a construi căi pentru ca grânele ucrainene să ajungă la o lume înfometată.

Suntem încântaţi să colaborăm privind energia curată şi securitatea energetică prin proiectele de la centrala nuclearelectrică de la Cernavodă şi reactorul modular de la Doiceşti, sau explorarea spaţiului prin Acordurile Artemis şi a continua să întărim schimburile culturale, educaţionale şi economice între popoarele noastre”, se arată în comunicatul de presă  publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

„Le urez Guvernului şi oamenilor din România o zi a Marii Uniri fericită”, se arată în încheierea mesajului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite