Ciolacu: Vom investi masiv în IMM-uri şi în capitalul uman al țării. Prin patriotism economic putem dezvolta țara

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu și-a arătat convingerea că numai prin „productivism şi patriotism economic”, poate fi dezvoltată România și a subliniat că Executivul Coaliției PSD-PNL va investi masiv în IMM-uri şi în capitalul uman, în cadrul participării sale la Topul Naţional al Firmelor Private. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Ceea ce vă pot promite și, sunt convins, și domnul Nicolae Ciucă o va face, noi vă promitem că o vom scoate la capăt – cu toate că nu este deloc ușor! - şi vom face asta investind masiv în IMM-urile noastre şi în capitalul uman al acestei țări”, le-a transmis premierul participanților la Topul Naţional al Firmelor Private, cărora le-a cerut să fie împreună pentru „a construi o Românie corectă, o Românie ordonată, o țară care să fie corectă cu toți contribuabilii săi! Cu atât mai mult, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea, pentru a construi companii solide, care produc românește”. 

„Și eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Și eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Știu ce înseamnă nopți nedormite, gândindu-te cum să plătești creditul, dar să dai și salariile angajaților la timp, cu toate taxele aferente statului. În mine, în acest Guvern și în această coaliție veți avea un aliat. În primul rând, vom continua să alocăm în economia românească cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi-l poate permite statul român. În al doilea rând, vom face tot posibilul pentru a-i avantaja pe producătorii români atunci când vine vorba de finanțare, ajutoare, garanții și scheme de sprijin acordate de statul român. Să știți că nu e ușor să negociezi cu domnul Jianu. Știu că în sală sunt sute de producători de-ai noștri - naționali, regionali sau locali. Vă spun cât se poate de sincer: vreau să vă ajut din toate puterile”, a mai spus șeful Guvernului. 

Premierul a mai arătat că este gata să meargă în toate județele țării „pentru a susține firme mici şi mijlocii din toate domeniile”.

„Sunt ferm convins că doar prin productivism şi patriotism economic putem dezvolta această țară! În același timp, vă chem să construim – împreună - o țară ordonată, o țară în care regulile sunt respectate de toată lumea. În care cei ce își plătesc cinstit taxele, lună de lună, să nu se simtă umiliți de așa-zișii șmecherii care fac averi uriașe, peste noapte, din evaziune fiscală”, a mai spus premierul, subliniind că „este nedrept ca marea majoritate a firmelor românești să se chinuie pentru a respecta cu sfințenie data de 25 a fiecărei luni, dar, în același timp, statul român să tolereze găștile care drenează TVA-ul sau alte taxe datorate bugetului”.

Fiscul este cel care trebuie să se reorganizeze și să lupte – în mod real - împotriva evaziunii! Digitalizarea de care se tot vorbește de ani de zile trebuie să devină realitate”, a conchis șeful Guvernului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite