Ciolacu face economie la Camera Deputaților: Am promis că reduc din buget 10% și m-am încadrat

0
Publicat:

Președintele Camerei Deputaților a precizat, în contextul recomandărilor reducerii risipei energetice, că bugetul forului legislativ este bine gospodărit și a reușit să reducă 10% din buget.

FOTO: Facebook Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a precizat că așteaptă propunerile Comisiei Europene și normele de aplicare în ceea ce privește reducerea energiei electrice în instituții. 

„Nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă e nevoie o să mă implic direct. În primul rând, cred că noi ne-am gospodărit foarte bine bugetul. Eu am promis că şi reduc din buget 10% şi m-am încadrat în acest lucru. Cât timp ne încadrăm în efortul bugetar, nu avem o problemă. Propunerile Comisiei Europene, aştept şi eu normele de aplicare”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament, potrivit News.ro.

Senatul reduce risipa de energie 

De asemenea, în contextul reducerii consumului de energie, președinta interimară a Senatului a anunțat că în Biroul Permanent a fost aprobat un memorandum care prevede măsuri de creștere a eficienței energetice și reducerea consumului de energie în Palatul Parlamentului.

„Este mult loc pentru măsuri de eficienţă energetică pentru că în prezent Palatul Parlamentului consumă cât un mic oraş.   Sunt dificultăţi dar şi oportunităţi cu această clădire mare - avem spaţiu pentru panouri fotovoltaice de exemplu. O mare parte din investiţiile pe care le vom face vor avea efecte permanente de eficienţă energetică. Avem o obligaţie nu doar în iarna aceasta ci faţă de modul în care consumăm resursele planetei şi faţă de copiii noştri”, a afirmat Alina Gorghiu, luni la Parlament, potrivit News.

Vicepreședinta PNL a precizat că în ultimii ani au fost luate o serie de măsuri în Parlament în ceea ce privește energia electrică. Mai exact au fost înlocuite becurile vechi cu unele de tip LED.

„Să ştiţi, în ultimii ani au mai fost luate măsuri - becurile vechi deja au fost înlocuite cu surse tip led în proporţie de 98% ceea ce a dus la o reducere de peste 60% a consumului. Tot ce s-a făcut pentru înlocuirea instalaţiilor de aer condiţionat, aparatelor frigorifice, televizoarelor – de ani de zile se aduc echipamente din clase energetice cu eficienţă sporită”, a explicat Gorghiu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite