Ciolacu le promite primarilor de municipii că o parte a fondurilor europene vor merge direct la administrația locală

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat într-un mesaj pe Facebook mai mjulte măsuri care ar urma să asigure transmiterea a cât mai ultor sume din fonduri europene către administrațiile locale. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Primarii celor mai importante orașe ale țării, membri ai Asociației Municipiilor din România, cu care m-am întâlnit azi, au venit cu o abordare extrem de serioasă și de responsabilă despre dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă”, a transmis premierul Într-un mesaj pe Facebook.

Totodată, șeful Guvernului a arătat că „o mare parte din întâlnire a fost consacrată reformelor și investițiilor din PNRR”, iar „faptul că administrația locală este atât de conectată la acest adevărat Plan National de Dezvoltare Economică a României reprezintă un impuls major pentru Guvern și administrația centrală să se miște mai repede și mai eficient”. 

„Eu și colegii mei din Guvern le-am răspuns tuturor solicitărilor care vizează măsuri pentru a susține finalizarea rapidă a acestor proiecte care vor îmbunătăți viața a milioane de români”, a mai transmis premierul, susținânnd că este „un adept al descentralizării fondurilor europene către administrația locală”.

În acest sens, Marcel Ciolacu a arătat că în săptămânile următoare vor fi luate decizii concrete, „care să producă efecte vizibile în acest sens”. „Cred cu tărie că acesta este drumul corect pentru ca România să se dezvolte prin investiții importante folosind toți banii europeni disponibili”, a completat premierul României.  

Guvernul, nevoit să crească taxe pentru asigurarea banilor din PNRR

În privința asigurării banilor din PNRR, un acord al Guvernului cu Comisia Europeană obligă România să crească taxele pentru asigura un deficit bugetar descendent în 2023 și 2024.

Obligația vine ca urmare a unui acord cu Bruxellesul pentru depășirea țintei de deficit.

Astfel, Comisia Europeană nu va declanșa procedura de suspendare a unor fonduri UE destinate României, parte din calendarul multianual și PNRR, deși statul român va depăși țintele de deficit excesiv atât în 2023, cât și în 2024. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite