Ședințe la PNL și PSD. Ce mari teme despart cele două partide de coaliție

0
Publicat:

Liderii PSD și PNL se întâlnesc astăzi, în ședințe separate, pentru a discuta problemele din interiorul partidelor și din coaliția de guvernare. Liberalii au avut o întâlnire informală seara trecută, în care au hotărât că vor respecta protocolul de guvernare stabilit în cadrul coaliției.

Liderii PSD și PNL, ședințe separate FOTO: Mediafax
Liderii PSD și PNL, ședințe separate FOTO: Mediafax

Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur", a declarat Ciucă în timpul ședinței PNL de la Vila Lac, potrivit surselor „Adevărul”.

Președintele PNL a declarat în cadrul BPN că în timpul ședinței de la Vila Lac s-a stabilit că se menține coaliția și nu se negociază protocolul, potrivit surselor „Adevărul”.

În ceea ce privește preluarea ministerului Dezvoltării, liberalii au decis că vor respecta protocolul și nu vor prelua ministere care nu sunt incluse în decizia luată în momentul formării coaliției de guvernare. Ipoteza preluării ministerului de la UDMR a venit în contextul în care mai mulți lideri din țară s-au plâns în legătură cu alocarea banilor prin Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea ministerului Dezvoltării.

Președintele PNL a anunțat în timpul Biroului Politic Național că în cadrul partidului va fi pregătită o echipă de tranziție pentru rotativa care va avea loc în luna mai.

„Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii”, a declarat acesta, potrivit surselor „Adevărul”.

De asemenea, liberalii au decis să facă analize pe sondajele din fiecare județ, în vederea pregătirii campaniei electorale. 

În timpul ședinței de duminică, 29 ianuarie, de la Vila Lac, Nicolae Ciucă a afirmat că „dușmanul real al României și al PNL este extremismul în toate formele lui”. Premierul a făcut referire, cel mai probabil, la partidul AUR, partid catalogat în această manieră în spațiul public. 

Liderii PNL urmează să se întâlnească, începând cu ora 18:99, într-o ședință a grupurilor reunite din Camera Deputaților și Senat.

De asemenea, și liderii PSD s-au întâlnit astăzi în cadrul Consiliului Politic Național. Începând cu ora 15:00, la Sinaia, va avea loc și reuniunea grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat.

Cîțu cere analiza miniștrilor de externe și interne

Fostul președinte al PNL susține că ar trebui făcută o analiză a miniștrilor de externe și de interne, pe tema Schengen și a plagiatului tezei de doctorat. Cîțu îl citează pe președintele Iohannis în ceea ce privește pasul în spate pe care cineva suspectat de plagiat trebuie să îl facă.

„Poziţia mea este cea a preşedintelui României, pe care a exprimat-o şi în 2014, şi în 2016, şi în 2022 şi pe care a exprimat-o şi domnul Bode - plagiatul este furt şi dacă se dovedeşte fiecare să răspundă. Şi preşedintele României a spus mai mult decât atât: dacă cineva este sub suspiciune, trebuie să facă un pas în spate. Eu susţin poziţia preşedintelui României cu care avem un parteneriat", a explicat Florin Cîțu, precizând că demisia este o decizie unilaterală, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite