Când va avea loc Congresul PPE la București

0
Publicat:

Partidul Popular European a decis data la care va avea loc Congresul de la București, a cărui organizare în România arată un semn de solidaritate al Uniunii Europene cu statele aflate în vecinătatea războiului, potrivit eurodeputatului PNL Siegfried Mureșan. 

Președintele PNL alături de șefa Parlamentului European, la Summitul PPE FOTO Facebook / Arhivă
Președintele PNL alături de șefa Parlamentului European, la Summitul PPE FOTO Facebook / Arhivă

„Am stabilit data Congresului Partidului Popular European, care va loc pe 6 -7 martie 2024 la București. Decizia Partidului Popular European - cea mai mare familie politică europeană - de a veni la București are la baza caracterul puternic proeuropean al tuturor deciziilor luate de România și de Partidul Național Liberal în ultimii ani, mai ales în contextul provocărilor europene cu care ne-am confruntat recent”, a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Potrivit reprezentantului PNL, „venirea PPE la București reprezintă, totodată, un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România și statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina”.

„Este un mesaj clar că liderii UE sunt alături de noi și vor să ne sprijine și mai mult. La Congresul PPE vor participa toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și toți comisarii europeni care fac parte din familia noastră politică. Mă bucur că noi, Partidul Național Liberal, vom găzdui acest congres în România și sunt sigur că toate deciziile pe care le vom lua aici vor constitui baza pentru câștigarea alegerilor europarlamentare și păstrarea PPE ca principală forță politică la nivel european în următorii 5 ani", a mai adăugat europarlamentarul.

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Europa, a decis ca Partidul Național Liberal (PNL) să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

Potrivit informațiilor „Adevărul” PNL încearcă să dea un imbold aleșilor și electoratului prin organizarea acestui mare eveniment la început de 2024, care să le arate celor din teritoriu că liberalii sunt încă o voce importantă, deși scorurile din sondaje arată că nu mai prin procente cu 2 în față. Surse de la vârful PSD susțin pentru „Adevărul” că este și test de organizare internă, care să îi pregătească pentru campanie și primele rânduri de alegeri. De altfel, nu ar pentru prima dată când PNL reușește să organizeze un Congres în preajma europarlamentarelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite