Bătălia pentru câștigarea alegerilor din 2024. PSD vrea primul loc la toate, AUR țintește majorități absolute. Care e obiectivul PNL

0
Publicat:

Partidele parlamentare își turează motoarele pentru următoarele rânduri de alegeri, fiecare cu ținta unui scor cât mai bun, unii dorind chiar să ia peste 50%, la toate tipurile de scrutin, inclusiv parlamentare.

PSD și PNL vor amândouă primul loc la alegerile din 2024 FOTO Inquam Photos
PSD și PNL vor amândouă primul loc la alegerile din 2024 FOTO Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat încrezător că PSD va ieși pe primul loc la toate alegerile din 2024. „Eu sunt ferm convins că PSD se va situa pe primul loc la toate alegerile. Rămâne pentru funcția de președinte în turul doi. Însă trebuie să facem o diferență între a fi pe primul loc și a câștiga alegerile. Să câștigi alegerile înseamnă un scor cu 5 în față”, a afirmat premierul Românei într-un interviu pentru Realitatea Plus.

Preşedinte Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia că formaţiunea politică şi-a propus să câştige toate alegerile care vor avea loc în 2024, victoria însemnând nu doar primul loc, ci să aibă şi majoritatea.

Ţinta noastră este să obţinem din partea majorităţii românilor care vin la vot învestitura pentru a veni la conducerea treburilor statului, pentru că deja este foarte târziu în opinia noastră şi dacă mai întârziem s-ar putea să nu mai fie nimic de reparat. Este un ceas greu al istoriei pe care îl simţim cu acuitate şi pe care vrem să-l trecem cu cea mai mare responsabilitate, prin tot ceea ce vom face şi de aici înainte, urmărind să arătăm românilor că suntem buni şi pentru guvernare, nu doar pentru opoziţie", a afirmat Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu a reiterat că după alegerile pentru Parlamentul European va fi anunţat candidatul AUR la preşedinţia României.

Și PNL vrea victoria la toate rândurile de alegeri

Liberalii au anunțat prin vocea secrtarului general, Lucian Bode, că vor să câștige toate rândurile de alegeri din 2024. 

Tot ceea ce facem acum trebuie să plece de la premisa că PNL trebuie să câştige toate rândurile de alegeri şi să dea preşedintele României în anul 2024. Este un obiectiv ambiţios, însă PNL are toate atuurile de a realiza acest lucru. Deăinde de noi cum ne organizăm şi cum ne prezentăm în faţa electoratulu. Alegerile din 2024 nu vor fi doar o probă a maturităţii politice, ci mai ales un test de organizare şi coeziune. Pentru PNL, obiectivul de a câştiga alegerile este complet justificat şi legitim. Vă îndemn să ieşiţi la luptă, la toate nivelurile, să vă faceţi auziţi mai clar şi mai răspucat şi să impuneţi punctul de vedere în ochii electoratului”, afirmat Lucian Bode în urmă cu două săptămâni.

Va urma o peroadă care ne va pune la încercare rezilienţa politică şi ne va testa convingerile fiecăruia este  ceva aşteptat în preajma unei perioade electorale, însă riscurile unui decont electoral nefast de mai târziu, poate fi prevenit încă de acum, printr-o organizare internă eficientă şi printr-o ofertă politică serioasă, cu un program politic şi candidaţi serioşi, alături de menţinerea unităţii partidului ”, a mai spus secretarul general al PNL, la un eveniment politic.

Până pe 4 decembrie, toți liderii de organizații ar trebui să trimită numărul de voturi pe care vor să-l obțină la viitoarele europarlamanetare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite