Aderarea României la Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie. Carmen Avram: Pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Carmen Avram a afirmat, într-un interviu la PS News, referitor la faptul că aderarea României nu se află pe agenda Consiliului JAI din luna martie, că Comisia Europeană este datoare cu redactarea unui plan pentru migrație.

Carmen Avram, europarlamentar PSD FOTO: Facebook
Carmen Avram, europarlamentar PSD FOTO: Facebook

Potrivit europarlamentarului PSD, o dezbatere pe tema migrației ar fi foarte importantă, în contextul în care subiectul este singurul reproș al Austriei la adresa României în ceea ce privește aderarea la Schengen.

“În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat. Iar acest diferend nu e reglat pentru că aceste state, în special Austria, nu pot formula foarte clar o cerere, o doleanţă, astfel încât noi să ştim ce trebuie să îndeplinim”, a precizat Carmen Avram, potrivit PS News.

Carmen Avram a amintit că Comisia Europeană a rămas datoare cu plan de pentru migrație, care, potrivit acesteia, ar putea „să fie cel care liniștește apele în Uniunea Europeană”.

„Dacă Comisia Europeană se mobilizează şi reuşeşte să redacteze un plan care să fie acceptat de toate statele membre, am putea să vedem o liniştire a apelor. Ce ar vrea Comisia, din ce se ştie, din draftul acestui program ar fi să convingă statele membre, pe toate, să accepte pe teritoriul lor o parte dintre migranţii care intră în ţări cum sunt Italia, Spania, Austria şi ei să poată reloca migranţii pe teritoriul celorlalte state membre. (..) Dacă această problemă se rezolvă, dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat în final, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente şi nu va mai avea ce să spună”, a precizat europarlamentarul PSD, potrivit sursei citate.

Carmen Avram susține că politica externă a României ar trebui să sufere modificări, fiind necesar „să ne ridicăm din fotoliile noastre şi să facem teren pur şi simplu, să vizităm fiecare stat membru al Uniunii Europene şi să ne legăm cu ele nişte relaţii foarte strânse, să devenim relevanţi, altfel nu vom avea succes”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite