VIDEO Maimuţica în haină de blană din Ikea a fost transferată la un adăpost de animale din Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În vârstă de cinci luni, maimuţica Darwin era îmbrăcată într-o haină din blană de oaie
În vârstă de cinci luni, maimuţica Darwin era îmbrăcată într-o haină din blană de oaie

Un pui de maimuţă, care a provocat mare agitaţie după ce a fost găsită rătăcind singur într-o parcare Ikea din Canada, a fost transferată la noua sa casă, un adăpost pentru primate aflat la nord de Toronto.

În vârstă de cinci luni, maimuţica pe nume Darwin a fost mutată luni după-amiază în adăpost, la o zi după ce a fost văzută neînsoţită în parcarea magazinului de mobilă IKEA, îmbrăcată într-o haină din blană de oaie şi cu scutec.

Poliţia a fost chemată la magazin în jurul orei 14.30 şi, la scurt timp, proprietarii  maimuţei au predat-o autorităţilor oraşului. Ei au fost amendaţi cu 240 de dolari pentru că deţinerea unui animal interzis prin lege, informează CTV News.

Mary Lou Leiher, directoarea Serviciului pentru Protecţia Animalelor din Toronto, a declarat că animalul nu va fi restituit proprietarilor săi anteriori. Ea a spus despre puiul de maimuţă că este sensibil şi că se simte inconfortabil în prezenţa oamenilor.

„Din păcate a fost separată de proprietarii săi, aşa că încercăm să ne asigurăm că va ajunge într-un loc unde va beneficia de îngrijirea corespunzătoare“, a spus Leiher, îngrijorată că Darwin ar putea transporta virusul herpes B, care se găseşte la specia sa şi care poate fi transmis la om.

Deşi Leiher a spus că descoperirea maimuţei este „un eveniment neobişnuit“, ea a spus că organizaţiile pentru Protecţia Animalelor sunt conştiente că oamenii din oraş au animale interzise, cum ar fi şerpii veninoşi. Există un motiv pentru care deţinerea anumitor tipuri de animale în casă este interzisă, a spus ea.

Maimutica Darwin îmbrăcată într-o haină din blană de oaie şi cu scutec

„Siguranţa animalului a fost pusă în pericol, la fel şi siguranţa publică“, a spus Leiher.

Darwin este un animal sălbatic, nu unul de companie, a spus directoarea centului, dar din cauza vârstei sale, el trebuie să fie îngrijit într-un centru. Leiher a spus că nu ştie dacă proprietarii erau conştienţi de faptul că păstrarea maimuţei ca animal de casă era ilegală, dar a menţionat că aceştia au cooperat la predarea dreptului de proprietate asupra maimuţei.

Darwin, care era ţinut într-o cutie dintr-o maşină aflată în parcarea unui magazin Ikea din Toronto, a reuşit cumva să iasă din vehicul şi să se îndepărteze de acesta.

Ştirea cu privire la aventura maimuţelei în parcarea de la Ikea s-a răspândit în întreaga lume, iar fotografiile cu Darwin fac furori pe reţelele de socializare şi pe YouTube.

image

Bronwyn Page, ale cărei fotografii au fost preluate de toate mediile, a mărturisit că iniţial nici nu şi-a dat seama ce are în faţa ochilor. „La început nu ştiam ce animal este. Apoi mi-am dat seama că este o maimuţă! Nici nu credeam că este reală. Toţi cei de faţă încercau să cheme maimuţa spre ei, dar era foarte speriată şi sărea peste tot. Oamenii încercau să o ferească din calea maşinilor“, a declarat Page.

Publicaţia Toronto Star scrie că maimuţa face parte din specia Macacus Rhesus, care preferă habitatele tropicale, nu temperaturile scăzute din Toronto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite