Victima dependenţei de internet: un chinez şi-a tăiat mâna ca să scape de viciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tao Ran, un psiholog militar care conduce un centru de reabilitare pentru dependenţii de internet din Beijing, a estimat că aproximativ 14% din tinerii din China au acest viciu. FOTO Arhivă Adevărul
Tao Ran, un psiholog militar care conduce un centru de reabilitare pentru dependenţii de internet din Beijing, a estimat că aproximativ 14% din tinerii din China au acest viciu. FOTO Arhivă Adevărul

Un tânăr din China a ajuns în stare critică la spital după ce şi-a tăiat mâna într-o încercare disperată de a se „vindeca” de dependenţa de internet.

În speranţa de a scăpa de viciul care îi distrugea viaţa, un băiat în vârstă de 19 ani din provincia Jiangsu a luat măsuri drastice şi şi-a tăiat mâna, scrie „The Telegraph”. 

Băiatul a luat, pe furiş, un cuţit din bucătăria casei şi şi-a retezat mâna de la încheietură, după care a lăsat membrul lângă banca pe care stătea când s-a automutilat şi a luat un taxi spre spital. Deşi medicii au reuşit să îi reataşeze membrul recuperat de poliţie, aceştia au spus că nu garantează că mâna va mai avea mobilitate completă. 

În ţările asiatice se fac campanii pentru a atrage atenţia asupra epidemiei dependenţei de internet. Tao Ran, un psiholog militar care conduce un centru de reabilitare pentru dependenţii de internet din Beijing, a estimat că aproximativ 14% din tinerii din China au această problemă. Simptomele variază, unii lipsind în mod repetat de la şcoală, în timp ce alţii trăiesc în propriul lor univers virtual. 

Acest pericol modern a intrat şi în atenţia politicienilor, care au aprobat reglementări legislative care impun părinţilor să nu le permită copiilor să petreacă prea mult timp folosind produse electronice. 

„Copiii sub şapte ani ar trebui ţinuţi departe de internet şi jocuri online, iar celor sub 18 ani ar trebui să li se interzică accesul în internet cafe-uri”, a declarat Tao Ran.

Citeşte şi:

IAD-ul zilelor noastre (I) Chiar suntem dependenţi de internet?

IAD-ul zilelor noastre (IV) Semnele dependenţei de Internet

GALERIE FOTO Cum este tratată dependenţa de Internet în China

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite