Pasagerii unui avion, în carantină din cauza ciumei bubonice. Doi turişti au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de turişti aflat într-o excursie în Mongolia a murit din cauza ciumei bubonice, după ce ar fi mâncat carne de marmotă, în ciuda faptului că acest lucru este strict interzis tocmai din cauză că rozătoarele transmit această boală, relatează Mirror.

Persoanele care au intrat în contact cu bărbatul în vârstă de 38 de ani şi cu soţia lui gravidă au fost puse în carantină, iar autorităţile verifică toate avioanele care decolează de pe aeroportul din Ulan Bator, dar mai ales zborurile ce aterizează din direcţia Bayan, Ulgii şi Khovd, zona în care cuplul s-a îmbolnăvit. Pasagerii acestor zboruri sunt întâmpinaţi de experţii în costume anti-contaminare.

Aproximativ 158 de persoane au fost supuse unei supravegheri medicale amănunţite.

După ce au consumat carne de marmotă, cei doi s-au simţit rău şi au ajuns la un spital din regiunea Ulgii. 

Bărbatul a murit pe 27 aprilie, iar femeia a murit trei zile mai târziu, lâsând în urmă patru copii orfani, mai informează publicaţia Mirror. Carnea contaminată ar fi afectat stomacul celor doi, după ce aceştia au vânat şi consumat animalul.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al provinciei Bayan-Ulgii a transmis că „rezultatele preliminare ale testelor arată că ciuma bubonică a provocat moartea celor două persoane”, fiind declarată carantină pe termen nedefinit.

Unii turişti sunt blocaţi în Mongolia de Vest după închiderea frontierei pentru stoparea răspândirii infecţiei.

Ciuma este o boală bacteriană răspândită de puricii care trăiesc pe rozătoare sălbatice, cum ar fi marmotele. Boala poate ucide un adult în mai puţin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite