Camera unui soldat francez din Primul Război Mondial a rămas neatinsă timp de 96 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera lui Hubert Rochereau, un soldat francez din timpul Primului Război Mondial, a rămas neatinsă de 96 de ani, conform dorinţei pe care au avut-o în acest sens părintii lui, scrie „The Guardian”.

Pentru a comemora sacrificiul făcut de fiul lor, familia Rochereau, originară din satul francez Bélâbre, a decis ca pentru următorii 500 de ani camera în care a trăit Hubert să rămână intactă.

Deşi părinţii soldatului francez s-au mutat din respectiva zonă, dorinţa lor a fost transmisă noilor proprietari ai casei, aceştia fiind de acord să nu umble deloc în camera lui Hubert.

Chiar şi astăzi, după 96 de ani de la moartea sa, în camera soldatului francez pot fi observate colecţia de pistoale, sabia şi casca de scrimă, mai multe fotografii, precum şi un sacou militar.

Născut în 1896, Hubert Rochereau a fost sublocotenent în Primul Război Mondial, acesta murind la vârsta de 22 de ani, în timpul unei lupte pe teritoriul belgian.

Părinţii soldatlui au păstrat camera sa intactă, chiar din ziua în care a plecat pe front. Mai mult decât atât, aceştia au stipulat în contractul de vânzare-cumparare a locuinţei ca viitorii proprietari ai casei să nu umble în camera fiului lor pentru următorii 500 de ani.

„Această clauză nu are niciun temei legal, dar vom continua să respectăm dorinţa părinţilor lui Hubert Rochereau”, au spus actualii proprietari.

Pentru sacrificiul său, Hubert Rochereau a primit postum ordinul „Croix de guerre” (Crucea de Război), precum şi „Legiunea de onoare”, cea mai înaltă distincţie militară franceză.


Citeşte şi:

Sarajevo, 1914: un atentat inept, cu deznodământ evitabil

În ultimele luni, în Serbia şi Bosnia-Herţegovina i-au fost dedicate monumente şi manifestări comemorative lui Gavrilo Princip, autorul dublului asasinat din 28 iunie 1914. Ucigaşul arhiducelui Franz Ferdinand e şi azi socotit fie erou, fie criminal, depinde de ce parte a fostei baricade e pomenit. Înainte de toate, însă, atentatul care a aruncat lumea în aer a fost un amestec absurd de hazard şi neghiobie.

FOTO Eroina considerată trădătoare de ţară: asistenta fatală care se culca cu hitleriştii aflaţi în grija ei ca să-i îmbolnăvească

Povestea unei asistente din fosta Cehoslovacie a fost scoasă la lumină de un avocat din oraşul ceh Trebon, în dorinţa ca lupta de rezistenţă pe care femeia a dus-o împotriva hitleriştilor să fie recunoscută ca act de patriotism, chiar dacă mulţi compatrioţi au considerat-o trădătoare în timpul invaziei trupelor germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Primul Război Mondial, reconstituit într-o expoziţie inedită cu fotografii sau arme

Reconstituirea Primul Război Mondial la care au participat ţări de pe întregul mapamondul, realizată prin intermediul armelor, echipamentelor, medaliilor şi insignelor, dar şi prin numeroase documente de genul jurnalelor de front, al cărţilor poştale ilustrate şi fotografiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite