Primul Război Mondial, reconstituit într-o expoziţie inedită cu fotografii sau arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reconstituirea Primul Război Mondial la care au participat ţări de pe întregul mapamondul, realizată prin intermediul armelor, echipamentelor, medaliilor şi insignelor, dar şi prin numeroase documente de genul jurnalelor de front, al cărţilor poştale ilustrate şi fotografiilor.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş va găzdui începând cu data de 3 octombrie şi până la finele lunii noiembrie o inedită expoziţie dedicată primei conflagraţii mondiale.

Expoziţia temporară care va putea fi admirată de pasionaţii de istorie se numeşte „Rememorând Marele Război 1914-2014”. Expoziţia, organizată de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, urmăreşte să prezinte publicului larg un număr important de bunuri culturale care evocă eroismul, suferinţele şi sacrificiile trăite de protagoniştii Primului Război Mondial (1914-1918).

Mai trebuie spus că alături de piesele din colecţia Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca sunt expuse şi bunuri culturale din patrimoniul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite