VIDEO Mihai Neşu: „Pot să spun că acum sunt mai fericit ca înainte de accident“. Cum a ajuns fostul fotbalist la această concluzie şi ce îi îndeamnă el pe tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut mai bine de opt ani dec când viaţa lui Mihăiţă Neşu s-a schimbat radical, din cauza accidentului suferit la un antrenament.

Imobilizat într-un scaun cu rotile, Neşu îşi împarte acum timpul între fundaţia sa şi biserică. 

Prezent prin videoconferinţă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Moldova (ITOM), Mihai Neşu le-a vorbit sâmbătă tinerilor despre succes din perspectivă creştină.

Conform basilica.ro, fostul internaţional a spus că Ortodoxia este „harta perfectă pentru a reuşi în viaţă” şi că în învăţăturile Bisericii, ale Sfinţilor Părinţi şi ale duhovnicilor lor tinerii pot afla cheia succesului.

Întrebat fiind ce l-a determinat să vină către Ortodoxie, Mihai Neşu a spus: „Neliniştea din sufletul meu”.

„M-am gândit că trebuie să existe ceva mai mult decât lucrurile pe care le aveam când jucam fotbal: bani, maşini etc. (…) Pierzând tot m-am gândit că trebuie să fie ceva mai mult”, a adăugat fostul sportiv.

El a amintit că a fost pe la diverse mănăstiri şi a discutat cu oameni de mai multe religii şi confesiuni şi a ajuns la concluzia că Ortodoxia este singura credinţă care a rămas neschimbată de 2000 de ani, este „harta perfectă pentru a reuşi în viaţă”.

Fostul fotbalist a istorisit momentul când a fost în Arizona pentru a-l întâlni pe Părintele Efrem Filotheitul. Nu a reuşit să-l întâlnească, dar alt părinte de la Mănăstirea „Sfântul Antonie” din Arizona i-a fost revelator.

„I-am zis: «Părinte eu caut o reţetă să-mi rezolve toate problemele». Şi el mi-a zis aşa de frumos: «Da. Bine faci. Noi îţi dăm reţete, dar tu trebuie să începi să găteşti». Atunci mi-am dat seama că aveam reţeta de mult prin atâtea învăţături pe care le are credinţa ortodoxă care este ca o hartă perfectă care să ne ghideze în viaţa asta”.

„Nu este în altă credinţă o hartă mai perfectă. Toate celelalte sunt puţin distorsionate”, a subliniat Mihai Neşu.

Mihai Neşu a amintit provocările care au urmat după accidentarea sa şi cum acesta s-a dovedit a fi o binecuvântare pentru el.

„Eu n-am reuşit să fac nimic din suferinţa mea”, a mărturisit cu modestie fostul fotbalist vorbind despre accidentul suferit în mai 2011.

„Dar Dumnezeu, cu timpul, după vreo 3-4 ani aşa, mi-a schimbat un pic firea şi lucrurile din jurul meu. Am început să cunosc oameni, să îmi fac mai mulţi prieteni care zi de zi îmi sunt de folos şi care acum formează echipa Fundaţiei Mihai Neşu care face nişte lucruri extraordinare pentru copiii cu dizabilităţi”.

„Din suferinţa mea Dumnezeu a făcut ceva foarte bun, dar fără multă participare a mea. Singura mea voinţă era să caut ce e de folos pentru sufletul meu. L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze aşa cum ştie El mai bine şi iată că a reuşit să transforme suferinţa asta într-un lucru minunat”.

„Viaţa mea s-a transformat din ceva care putea însemna cum zic unii tragedie, blestem, într-o viaţă binecuvântată. Pot să zic că acum sunt mai fericit decât înainte de accident”.

”Să ne vedem cu toţii în Rai!
Tinerii l-au aclamat la finalul conferinţei pe fostul sportiv scandând numele său ca pe un stadion de fotbal.

Vizibil emoţionat, Mihai Neşu le-a spus că se bucură să vadă atâţia tineri „pe drumul bun aproape de Biserică”.

„Vă doresc în continuare să petreceţi cu bine acolo, să vă fie de folos sufletelor tot ce învăţaţi (…) Să ajungem cu toţii acolo unde vrea Dumnezeu, la sfinţenie şi să ne vedem cu toţii în Rai!”, le-a urat la final Mihai Neşu participanţilor la ITOM 2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite