VIDEO Daum a dat cărţile pe faţă: a explicat ce crede despre fiecare jucător pe care l-a convocat la echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

Selecţionerul neamţ n-a avut până acum rezultate, însă stăpâneşte ştiinţa comunicării cu suporterii primei reprezentative. Dovadă şi ultima sa apariţie pe Youtube.

Christoph Daum a anunţat lotul României pentru partidele cu Armenia (1 septembrie) şi Muntenegru (4 septembrie) din preliminariile Mondialului din 2018.

Primul meci se va juca pe „Arena Naţională“, în timp ce confruntarea cu Muntenegru va fi găzduită de Podgorica.

Aşa cum a făcut şi la precedentele acţiuni, Daum şi-a anunţat opţiunile printr-un clip video postat de Federaţia Română de Fotbal (FRF) pe Facebook. Prosport.ro a oferit o transcriere a discursului pe care l-a avut selecţionerul României la prezentarea lotului.

CE A SPUS?

Tătăruşanu - a jucat în Italia, la Fiorentina, la un nivel înalt în Serie A, şi va rămâne numărul 1 chiar şi după transferul la Nantes.

Pantilimon - e unul dintre liderii noştri, de fiecare dată când a fost titularizat şi-a demonstrat calităţile.

Niţă - evoluează constant la un nivel ridicat. Avem încredere în el.

Ţîru - e o alternativă foarte bună pentru centrul defensivei, bun în jocul aerian, are o poziţionare bună şi ajută la construcţia fazelor.

Chiricheş -  e unul dintre jucătorii cheie, liderul din teren şi aştept de la el să împingă întreaga echipă spre performanţă.

Găman - e un jucător pe care te poţi baza, foarte muncitor, poate ajuta echipa cu abilităţile sale.

Toşca - joacă deja de o perioadă bună la un nivel înalt. Poate evolua pe două poziţii în apărare şi a progresat enorm.

Benzar - a demonstrat pentru o perioadă lungă că e un jucător bun, a făcut acum următorul pas în cariera sa prin transferul la FCSB şi aşteptăm să facă acelaşi lucru şi la echipa naţională.

Steliano Filip - convocarea lui reprezintă o consecinţă normală ca urmare a performanţelor sale din ultimele luni. Am aşteptări mari de la el, să facă pasul următor.

Cristi Ganea - e foarte inteligent, un fundaş cu calităţi ofensive. Sunt impresionat de calitatea şutului său de la distanţă, precum şi de jocul ofensiv.

Hanca - e un jucător de echipă muncitor care poate juca pe mai multe poziţii. Îi urăm bun venit şi îi vom da un imbold pentru viitor.

Bicfalvi -  orice antrenor se poate considera fericit când are în echipă un jucător cu un asemenea caracter. E un jucător polivalent care poate ajuta echipa evoluând pe diferite posturi.

Răzvan Marin - cred în potenţialul lui de a deveni unul dintre cei mai buni mijlocaşi din România. E încă tânăr, dar avem aşteptări mari de la el.

Stanciu - a fost unul dintre cei mai buni jucători în meciul cu Chile. A convins prin acţiunile sale.

Pintilii - e cel mai experimentat jucător al nostru. Dacă e în formă maximă poate organiza şi conduce echipa către mari succese.

Băluţă - e foarte puternic în duelurile unu contra unu, are mişcări rapide, pase exacte. Şi-a îmbunătăţit calităţile de marcator.

Deac - poate reprezintă o surprinză convocarea lui, dar pentru mine e o consecinţă logică a jocului său din ultima jumătate de an. E un jucător de caracter şi cu foarte multe calităţi. Abia aştept să aflu mai multe despre el.

Maxim - un avut un start bun la noua sa echipă, Mainz, şi şi-a demonstrat calităţile pe mai multe posturi în ofensivă. E un jucător care poate face diferenţa prin execuţiile de la fazele fixe, şuturile de la distanţă, pasele sale surprinzătore.

Andrei Ivan - un alt jucător tânăr, de perspectivă. După transferul la Krasnodar va trece la următorul nivel şi la echipa naţională. Încă mai are multe de învăţat şi de îmbunătăţit, însă e dornic să o facă.

Chipciu - e un jucător rapid şi inteligent, poate juca pe ambele benzi şi poate decide un meci printr-o singură acţiune.

Stancu - e un atacant complet care îşi ajută echipa să recupereze mingea. E tehnic şi are calităţi impresionante de marcator.

Andone - caută întotdeauna cea mai rapidă cale de a marca, e un jucător rapid, în permanenţă activ. Pentru mine, e în continuare un jucător tânăr care poate deveni şi mai bun.

Adrian Popa - aleargă, joacă şi luptă cât pentru doi jucători. Un jucător de echipă care a convins în urma evoluţiilor sale de la Reading din ultimele meciuri.

Lista adiţională:

Silviu Lung - îl cunoaştem şi dacă vom avea nevoie de el se va alătura imediat echipei.

Moţi - la fel şi în cazul lui. Îl cunoaştem, el cunoaşte echipa, e un jucător pe care te poţi baza fără probleme.

Măţel - poate fi o variantă, îl monitorizăm în continuare.

Budescu - am observat o îmbunătăţire în ultima lună, rămâne de văzut dacă va putea juca după accidentarea pe care o are.

Gicu Grozav - a ratat mare parte din pregătirea de vară, trebuie să-l monitorizăm pentru a vedea dacă se află într-o condiţie fizică bună. Dar uşa echipei naţionale e deschisă pentru el.

Florin Tănase - e un jucător foarte talentat cu multe calităţi. Trebuie să aibă un rol mai decisiv, dar pentru mine e un jucător de perspectivă.

Golofca - un jucător foarte, foarte rapid. Ne-a arătat o serie de acţiuni impresionante la Botoşani şi sper să se adapteze la un stil mai tehnic, mai combinativ la noua sa echipă. Se află în atenţia noastră.

Puşcaş - un atacant foarte talentat. Vom decide împreună cu selecţionerul U21 dacă e mai bine să-l păstrăm la echipa de seniori sau să rămână la U21. E un jucător de viitor.

Nedelcearu - jucător important pentru Dinamo şi pentru echipa naţională U21. Vom decide în următoarele două săptămâni unde poate fi mai util: la echipa de seniori sau la cea de junior.

Nedelcu - ar trebui să devină un mijlocaş defensiv perfect, are calităţi tehnice, viziune fantastică asupra jocului, e bun la faza de construcţie. La fel ca în cazurile lui Puşcaş şi Nedelcearu trebuie să decidem la ce naţională va juca.

Rotariu - dacă va intra în echipa de la Brugge are potenţial să devină un jucător de bază la echipa naţională. Păstrăm legătura cu el şi îl vom chema dacă vom avea nevoie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite