VIDEO Cristi Balaj, făcut „şpăgar“ în Arabia Saudită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balaj nu l-a iertat pe Rădoi şi i-a arătat cartonaşul roşu cu câteva secunde înainte de finalul meciului
Balaj nu l-a iertat pe Rădoi şi i-a arătat cartonaşul roşu cu câteva secunde înainte de finalul meciului

Centralul din Baia Mare a condus derby-ul Al-Nasr – Al-Hilal la Riad. El l-a eliminat pe Rădoi, dar a fost făcut praf de antrenorul uruguayan al gazdelor, care a spus că românii sunt corupţi. Jorge da Silva a făcut gesturi prin care a insinuat că arbitrul român a luat bani pentru a facilita calificarea celor de la Al-Hilal în semifinalele Cupei „Coroanei Prinţului“.

Arbitrajele româneşti au ajuns să stârnească scandaluri nu numai la noi, ci şi în Arabia Saudită! În Regatul din Orientul Mijlociu toate partidele cu miză sunt încredinţate unor brigăzi aduse din străinătate.

Citiţi şi:

Cadou de „Valentine's Day"

Având în vedere că sferturile Cupei „Coroanei Prinţului" a programat derby-ul fotbalului saudit, Al-Nasr - Al-Hilal, întâlnirea nu putea fi condusă de un arbitru local. În aceste condiţii, la Riad a fost chemată o brigadă formată din Cristi Balaj (centru), Zoltan Szekely şi Ionel Popa (asistenţi) şi Marius Avram (rezervă).

Două „galbene" pentru Rădoi în 10 minute!

Partida a fost una tensionată cu 80.000 de oameni în tribunele stadionului "King Fahd". Deşi nervii s-au văzut şi în jocul celor două echipe, fotbaliştii băgând "materiale" la greu şi comiţând faulturi dure, Balaj a controlat bine meciul. Totuşi, odată cu expirarea celor 90 de minute cu scorul de 1-1, derby-ul a "explodat" în prelungiri.

Al-Hilal a înscris golul calificării în minutul 113, prin Wilhelmsson, iar reuşita suedezului a inflamat spiritele. Primul care a reacţionat a fost Rădoi. Imediat după golul de 2-1, acesta a luat "galben" pentru o intrare cu ambele picioare! Gestul fostului stelist s-a petrecut exact lângă banca celor de la Al-Nasr şi a fost urmat de proteste vehemente din partea antrenorului Jorge da Silva care a cerut eliminarea românului. Dorinţa uruguayanului a fost îndeplinită, însă abia în minutul 120+3, cand Rădoi a văzut al doilea „galben" şi, implicit, „roşu" pentru că a şutat în minge după fluierul lui Balaj.
„Zi, câţi bani ai luat?"

După ce Mirel a părăsit terenul, centralul din Baia Mare a fluierat, aproape instantaneu, finalul întâlnirii. Extrem de nervos, tehnicianul de la Al-Nasr a făcut un sprint energic spre arbitrul român, s-a oprit la câţiva metri de el şi a început să-şi frece degetele ca şi cum ar număra banii! Apoi, şi-a dus mâna spre obraz, iar printre gesturi l-a întrebat pe Balaj: „Câţi bani ai luat?".

În acelaşi timp, Balaj şi asistenţii săi se „luptau" şi cu antrenorul de la Al-Hilal, Eric Gerets, cel care le reproşa românilor eliminarea lui Rădoi. Într-un final, „cavalerii fluierului" au scăpat de protestatari şi au intrat în cabine. Scandalul a continuat însă la conferinţa de presă, unde Jorge da Silva a pus eşecul formaţiei sale pe seama prestaţiei arbitrilor.

„De ce a vorbit Rădoi cu arbitrii?"

Preşedintele celor de la Al-Nasr a pus şi el tunurile pe arbitraj. „Am văzut că înainte de meci, Rădoi a vorbit vreo 15 minute cu cei trei arbitri! Ce au discutat ei? De ce din 150 de ţări de pe lumea asta, federaţia saudită a chemat o brigadă tocmai din România? Noi am cerut schimbarea ei înainte de meci, dar am fost refuzaţi", a declarat preşedintele celor de la Al-Nasr.

CRISTI BALAJ : „Am rămas stupefiat"

„Adevărul": Tehnicianul de la Al-Nasr v-a acuzat prin gesturi că aţi luat bani de la Al-Hilal.

Cristi Balaj: Am rămas stupefiat de ce a făcut pe teren, mai ales că toată lumea a fost mulţumită de felul în care eu şi colegii mei am condus o partidă tensionată.

Credeţi că reacţia antrenorului are o legătură cu scandalul de corupţie din arbitrajul românesc?

Nu ştiu ce să zic. Pot să spun doar că reacţia lui a fost total nejustificată.

Televiziunea saudită v-a lăudat prestaţia...

Mă bucur. Înainte de meci arabii ne priveau cam ciudat. Aveau impresia că suntem căzuţi de pe altă planetă fiindcă până acum nu mai fuseseră chemaţi arbitri români în Arabia Saudită. Noi am fost primii. Cu o zi înainte de Al-Hilal - Al-Nasr, unde am fost eu la centru, Marius (n.r. - Avram) a condus un alt meci din sferturile Cupei „Coroanei Prinţului" şi s-a descurcat şi el excelent.

L-aţi eliminat pe Rădoi.

A fost dureros că a trebuit să-i dau „roşu" lui Mirel. Dar, am fost chemat în Arabia Saudită ca să respect şi să aplic regulile jocului. Oricum, Rădoi a acceptat decizia mea.

Iată gesturile prin care Jorge da Silva l-a acuzat pe Balaj

Iată gesturile prin care Jorge da Silva l-a acuzat pe Balaj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite