Sportul Studenţesc, exclusă din liga a II-a pentru o datorie de aproape 10.000 de lei. Una dintre cele mai vechi echipe din România e la un pas de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Şiman (dreapta) a preluat-o pe Sportul Studenţesc în 1999, iar în 2013 e gata să o îngroape. FOTO: Răzvan Păsărică
Vasile Şiman (dreapta) a preluat-o pe Sportul Studenţesc în 1999, iar în 2013 e gata să o îngroape. FOTO: Răzvan Păsărică

Probleme peste probleme la Sportul Studenţesc, şi toate de natură financiară. Astăzi, FRF a exclus echipa bucureşteană din liga a II-a, după ce n-a plătit o datorie mai veche, în valoare de aproape 10.000 de lei.

În iunie, potrivit unei decizii a a Comisiei de Disciplină a FRF, Sportul Studenţesc fusese obligată să plătească cheltuielile de organizare la partida cu Rapid CFR Suceava. Era vorba în primul rând de cheltuielile de deplasarea, cazarea şi masa echipei din Suceava, în valoare de 9.474 de lei. Suma n-a fost plătită până astăzi, iar “alb-negrii” nu au fost programaţi pentru acest motiv în primele două etape din liga a II-A. 

Potrivit regulamentelor, neprogramarea timp de două etape consecutive aduce automat retrogradarea, decizie anunţată astăzi de către FRF, organizatoarea competiţiei în liga secundă.  

"În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se hotărăşte excluderea echipei de Liga a II-a, seria I, a SC FC Sportul Studenţesc SA şi retrogradarea ei, aceasta urmând să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare, respectiv în Liga a III-a a Campionatului Naţional organizat de Federaţia Română de Fotbal. În baza art. 79.9, coroborat cu art. 42.3 din Regulamentul Disciplinar, se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea echipelor de juniori A şi B ale clubului Sportul Studenţesc, urmând ca acestea să participe în anul competiţional următor în campionatul categoriei inferioare", se arată într-un comunicat al FRF.

Clubul din Regie are drept de recurs la decizie, în următoarele zile. 

În ultimele luni, jucătorii de la Sportul Studenţesc şi-au depus memorii şi au devenit liberi de contract, din cauza faptului că nu le-au fost plătite salariile.  

N-au lipsit nici violenţele fizice, după ce patronul Şiman şi mijlocaşul Dacian Varga s-au contrat chiar în incinta FRF. 

1916 este anul înfiinţării Sportului Studenţesc (pe atunci sub denumirea de Sporting Club Universitar Studenţesc)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite