România e cu ochii spre Nantes: Naţionala de tenis de masă joacă pentru titlul european! Finala se vede la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România, cu o echipă formată din jucătoare autohtone, a înfruntat până acum toate asiaticele naturalizate de rivalele ei şi, chiar şi aşa, a ajuns la meciul pentru medalia de aur după un parcurs impresionant.

Maria Xiao şi Xuan Zhang (Spania), Li Qian (Polonia), iar astăzi urmează la rând Yu Fu şi Shao Jieni (Portugalia). Iată adversarele cu care şi-au măsurat deja forţele şi cu care urmează să se dueleze, astăzi, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

Vorbim despre nişte asiatice care au fost naturalizate de diverse naţionale europene pentru ca aceste echipe să-şi sporească şansele la medalii. România n-a recurs la o astfel de strategie, dar a câştigat ultimul titlu european în 2017 şi, astăzi, se va lupta, din nou, pentru medalia de aur!

Eliza Samara: „Am jucat ca o echipă“

Naţionala feminină de tenis de masă e în finala Campionatului European de la Nantes (Franţa)! Româncele au trecut în penultimul act de reprezentativa Poloniei, cu scorul de 3-1, la capătul unei întâlniri extrem de dificile, în care Eliza Samara a adus două puncta, iar Bernadette Szocs unul.

Campioană europeană la individual în 2015, Eliza Samara a învins-o în primul joc pe Natalia Partyka cu scorul de 3-1 (11-4, 8-11, 11-9, 11-3) iar în ultimul s-a impus în faţa campioanei europene en-titre Qian Li cu scorul de 3-0 (11-8, 11-7, 11-7).

Bernadette Szocs a trecut de Natalia Bajor cu scorul de 3-1 (11-9, 8-11, 11-4, 13-11), în vreme ce Daniela Dodean Monteiro a cedat în faţa sportivei Qian Li cu scorul de 0-3 (3-11, 7-11, 11-13).

După calificarea în ultimul act alt competiţiei, fetele au mărturisit că vor face tot posibilul pentru a păstra medaliile de aur obţinute la precedentul European.

„Suntem o echipă, am câştigat pentru echipă. Mă simt bine după aceste victorii şi sper să-mi conserv formă pentru ultimul meci. Secretul unei noi finale nu-l voi spune. Vrem să câştigăm din nou titlul!“ – Eliza Samara, campioană europeană tenis de masa.

Finala va fi transmisă de Look TV

Sportivele antrenate de Viorel Filimon vor juca finala Campionatului European împotriva reprezentativei Portugaliei, care a trecut în penultimul act de selecţionata Ungariei cu scorul de 3-1.

Finala România – Portugalia se va disputa, duminică, de la ora 14.00 (Look TV).

România are în palmares patru titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obţinute în 1992, 2002, 2005 şi 2017.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite