Primarul din Rio spune că „este păcat”că Brazilia găzduieşte Jocurile Olimpice din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat miercuri că „este păcat” că Brazilia va fi gazda Jocurilor Olimpice din 2016, invocând că ţara nu are politică a sporturilor naţionale. El a sesizat guvernul brazilian să ia în considerare „amploarea” evenimentului.

„Este păcat că Brazlia găzduieşte Jocurile Olimpice”, a declarat primarul, citat de France24. „Este responsabilitatea guvernului să creeze o politică federală”, a afirmat el într-un interviu care va fi difuzat integral vineri la postul ESPN.

În cadrul interviului, Paes a menţionat că este neclar cine se va ocupa de centrul sportiv după Olimpiadă şi a criticat oficialii sportivi care îşi menţin posturile pe toată durata vieţii, spunând că este nevoie de o schimbare în acest sens, informează AFP. 

„E un scandal, e păcat de felul în care merg lucrurile. Este dificil să manageriezi sportul în Brazilia, având în vedere calitatea liderilor noştri. Ei stau în posturile lor toată viaţa.”

Edilul nu are o părere pozitivă nici despre FIFA, afirmând că „le pasă doar de stadioane”.

În luna iunie, peste un milion de brazilieni au protestat în stradă din cauza costurilor ridicate pentru găzduirea Cupei Mondiale şi a Jocurilor Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite