Mutu l-a făcut dictator pe Piţurcă şi a explicat de unde a pornit conflictul cu selecţionerul: „Pune interesele personale mai presus de orice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adi Mutu a făcut declaraţii dure la adresa lui Victor Piţurcă, imediat după finalul partidei cu Grecia. „Briliantul“ a acuzat că selecţionerul este un veritabil dictator şi că a pus interesele şi orgoliul personal mai presus de orice.

Eu iubesc echipa naţională, îmi pare rău că n-am fost acolo. Şi cred că ar fi trebuit să fi fost şi un Radu Ştefan, Rădoi sau Săpunaru. Împreună puteam să ne calificăm. Pentru anumite interese naţionale, s-a uitat de interesul naţiunii şi asta mi se pare aiurea. Pe Piţurcă l-a deranjat când am spus, după meciul cu Olanda, că nu mi s-a oferit o explicaţie. M-a lăsat pe bancă, aşa cum laşi un jucător de 20 de ani. Şi a fost şi poza aia cu băiatul lui, l-a deranjat. Băiatul lui şi al lui Vika. Poza a pus-o apoi Vika pe Facebook şi el s-a supărat. Am mai explicat de ce am făcut acel lucru, pentru că băiatul m-a recunoscut şi a vrut să se pozeze cu mine. Cum să refuzi un copil, un copil care m-a recunoscut şi a vrut să se pozeze cu mine? M-am gânfdit la acel copil care vrea să facă o poză cu Mutu, nu la Piţurcă. Dar, la naţională e dictatură, vă spun eu. Vorbeşte doar Piţurcă. Atât. Nimeni nu-i dă replica", a declarat Adi Mutu, la Fanatik Show, pe Etno TV. 

Iordănescu, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, aceştia sunt marii antrenori ai României, nu Piţurcă. Piţurcă va rămâne în istorie pentru că s-a certat cu Hagi şi Popescu", a mai spus Mutu. 

Alte declaraţii ale lui Mutu: 

În Grecia ne-am dus să ne apărăm, aici n-am avut forţă

La naţională trebuie tăiat totul din rădăcini şi luat totul de la zero

Jucătorii de la naţională au valoare, dar depinde şi cu cine îi compari. Cu Grecia, suntem la egalitate. Cu Franţa, Italia sau Spania nu 

Probabil, dacă nu va mai fi domnul Piţurcă, mi se va face un meci de retragere la naţională, altfel nu 

România a încheiat la egalitate, 1-1 cu Grecia, şi a ratat calificarea la Mondialul din CM 2014, după ce fusese învinsă în manşa tur a barajului cu 1-3. 

Citeşte şi:

FOTO România - Grecia: 1-1. „Tricolorii“ şi-au luat „adio“ de la CM din Brazilia. Urmează demisia lui Victor Piţurcă? România a obţinut doar un egal marţi seară, împotriva Greciei, şi acela survenit în urma unui autogol al oaspeţilor. Cei 53.174 de spectatori au fost suficienţi pentru stabilirea unui record de asistenţă, însă nu şi pentru calificare. Astfel, selecţionata lui Victor Piţurcă şi-a luat gândul de la Campionatul Mondial din 2014, organizat în Brazilia, la Rio, bifând încă un turneu final de la televizor.

Grecia se duce la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Victor Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj România a încheiat la egalitate manşa secundă din meciul de baraj cu Grecia (1-1), rezultat care le-a asigurat „tricolorilor“ încă un turneu final văzut de acasă.

Adrian  Mutu l-a criticat vehement pe Victor Piţurcă: „Are metode din anii '50-'60 şi un stil dictatorial“ Lăsat pe dinafara lotului pentru meciul de baraj pe care România l-a disputat împotriva Greciei, Adrian Mutu l-a atacat pe Victor Piţurcă într-o manieră neobişnuită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite