Omul care a uimit Germania: A venit de nicăieri, iar cifrele sale sunt fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans-Dieter Flick, un antrenor cu o cotă fantastică în acest moment
Hans-Dieter Flick, un antrenor cu o cotă fantastică în acest moment

Bayern Munchen tocmai a cucerit al 8-lea titlu consecutiv în Germania, prima ţară importantă din Europa care şi-a reluat întrecerea internă, încă de la 16 mai.

„Arhitectulׅ“ din spatele succesului Bayern-ului, din acest sezon, se numeşte Hans-Dieter Flick (55 de ani). 

Între 2006 şi 2019, Hansi a fost doar secund la Red Bull Salzburg (a lucrat cu Trapattoni şi Matthaus), în naţionala Germaniei (sub comanda selecţionerului Joachim Low) şi la Bayern (în stafful lui Niko Kovac).

Flick a fost numit antrenor interimar la Bayern, la 3 noiembrie, după ce bavarezii s-au despărţit de Kovac, după o înfrângere umilitoare, 1-5, în deplasare, cu Frankfurt. Kovac a lăsat Bayern pe locul 4 în Bundesliga, cu 18 puncte, la 4 puncte de liderul Gladbach. 

Chiar dacă în momentul numirii lui Flick în funcţia de interimar s-a vehiculat că Bayern e în tratative cu nume mari, precum Allegri, Blanc, Mourinho şi Wenger, până la urmă, fostul secund a fost păstrat pe bancă, în calitate de principal. Iar asta pentru că rezultatele obţinute de Flick au fost formidabile: 29 de meciuri oficiale, 26 de victorii, 1 remiză, 2 înfrângeri! 

Flick, fost mijlocaş de meserie, a cunoscut gloria la Bayern şi ca jucător. A evoluat aici, între 1985 şi 1990, adunând 105 prezenţe, cinci goluri şi cinci trofee, printre care patru titluri luate la rând.

Bundesliga, etapa a 32-a, Top 5

1. Bayern Munchen 76 de puncte

2. Dortmund 66p*

3. Leipzig 62p*

4. Gladbach 59p

5. Leverkusen 57p*

*A jucat un meci mai puţin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite