Năstase, răstignit: „Ilie e un prost incurabil“. Editorial devastator în presa britanică. Ce solicită englezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nastase

Ieşirile în decor ale lui Năstase la Mamaia au fost reflectate pe larg de presa din Marea Britanie care „trăieşte“ pentru astfel de scandaluri cu tentă rasistă şi sexistă.

La o zi după suspendarea căpitanului României de Fed Cup, „The Guardian“ a publicat un text dur de opinie sub semnătura lui Kevin Mitchell. 

Redăm în rândurile de mai jos fragmente din acest editorial.

*Ilie Năstase trebuie să fie scos din tenis din cauza comportamentului său la Fed Cup.

*Românul a oferit spectacol de calitate când era jucător, însă acum a depăşit măsura cu remarcile sale la adresa Serenei Williams, Johanna Konta şi Anne Keothavong.

*Au trecut 45 de ani de când cei prezenţi la Wimbledon s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda pe Ilie Năstase, un artist charismatic, învins în finala cu americanul Stan Smith după cinci seturi. După comportamentul său dezolant, în weekend, la Constanţa, e puţin probabil ca publicul britanic să-l mai aplaude vreodată cu atâtea patos.

*Atunci când Năstase (70 de ani) a făcut-o pe Konta să izbucnească în plâns, spunându-i că e o „curvă nenorocită“, el a transformat un simplu eveniment sportiv într-un circ urât.

*Lipsa de respect a lui Năstase faţă de trei femei a însemnat că el a depăşit o măsură pe care nu îndrăznise să o depăşească, nici când era jucător. A fost evacuat din arenă pe bună dreptate şi, cu siguranţă, trebuie să fie exclus din sport.

*Năstase a fost, cândva, un gigant al tenisului, însă, cu siguranţă, acum nu mai e ce a fost. Şi, oricum, statutul său n-ar trebui să fie un scut împotriva pedepsirii sale.

*În vremurile sale de glorie, în anii ’70, el a spus: „Sunt puţin nebun, dar încerc să fiu un băiat bun“. A fost o caracterizare perfectă. Exceptând faptul că el nu s-a străduit niciodată prea tare ca să fie bun. 

*Năstase a făcut o carieră din a fi clovn. A savurat porecla pe care a primit-o, „Bufonul din Bucureşti“, iar talentul şi spectacolul pe care l-a oferit l-au transformat într-un star care a umplut sălile şi după ce n-a mai jucat tenis la modul serios, în anii ’80. Ce-i drept, el a jucat foarte rar serios, ceea ce a fost un element-cheie în şarmul său pe teren şi în afara lui.

*A fost un playboy în vremurile sale, ceea ce, probabil, a contribuit şi la modul cum le priveşte pe femei. S-a gândit că putea să aibă pe oricine. Nu existau limite pentru el. Regulile erau pentru alţii. Între timp, şi-a pierdut frumuseţea fizică, însă atitudinea sa privind femeile a rămas.

*Din păcate pentru acest individ captivant, dar vulcanic, el rămâne un prost incurabil. Continuă să facă ce-l taie capul. 

*Am văzut unde l-a dus lipsa sa de disciplină în acest weekend în faţa fanilor săi. Halep, care a cerut ca el să fie căpitanul echipei, s-a enervat pe Năstase, însă l-a iertat. A spus că Năstase ar trebui să-şi ceară scuze Serenei Williams. Dar să-şi ceară scuze tuturor femeilor pe care le-a jignit, dacă tot se apucă de treaba asta. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite