Magia Ligii Campionilor revine: Vineri şi sâmbătă avem patru meciuri magnifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi (Barcelona) revine în Ligă, urmând să întâlnească Napoli pe Camp Nou, sâmbătă seară
Lionel Messi (Barcelona) revine în Ligă, urmând să întâlnească Napoli pe Camp Nou, sâmbătă seară

Cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, oprită în urmă cu 149 de zile,  se reia cu cele patru partide retur rămase de disputat, din faza optimilor.

Pandemia de coronavirus care a bulversat mersul lucrurilor, la nivel planetar, a dat peste cap incusiv fotbalul, sport care încearcă, treptat, să revină la normalitate. 

Pentru Liga Campionilor, acest lucru înseamnă, mai întâi, terminarea meciurilor din optimi. Aici, UEFA a luat decizia ca cele patru partide retur din optimile de finală, care au rămas de disputat, să se joace conform programării iniţiale. Alternativa ar fi fost mutarea acestor meciuri în Portugalia, ţara care, începând cu faza sferturile de finală, va găzdui un turneu în format restrâns. Drept urmare, vineri şi sâmbătă, se vor juca ultimele patru partide retur din optimi, pe terenul formaţiilor care, în prima manşă, au evoluat în deplasare.

Începând cu faza sferturilor, Liga Campionilor se va muta în Portugalia, mai precis, la Lisbona, partidele urmând să se joace într-o singură manşă, fără spectatori, fie pe stadionul celor de la Benfica (va găzdui şi finala Ligii Campionilor), fie pe arena clubului Sporting. 

Măsuri draconice impuse de UEFA 

La un moment dat, UEFA a luat în calcul inclusiv îngheţarea sezonului, dar, din fericire, forul european a reconsiderat această variantă. 

Pentru reluarea meciurilor din competiţiile europene şi terminarea acest sezon, forul continental a născocit reguli foarte stricte, care să-i ferească de noul coronavirus pe jucători, oficiali, organizatori şi reprezentanţi ai presei. Conform jurnaliştilor spanioli de la „Marca“, care au avut acces la protocolul gândit de UEFA, fiecare club e obligat să facă testele pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de decolare. Temperatura jucătorilor va fi verificată după fiecare deplasare, aceştia urmând să fie testaţi înaintea fiecărui meci. De asemenea, fiecare club va avea câte un medic care va superviza toate rezultatele testelor efectuate de jucători. Un alt medic va avea sarcina să supervizeze igiena din zonele frecventate de jucători şi ceilalţi oficiali ai clubului. Aceşti medici vor fi angajaţi de UEFA şi vor fi colabora în strânsă legătură cu medicii fiecărui club în parte. 

Stadioanele, împărţite în patru zone

În fiecare stadion, vor fi organizate aşa numitele zone de protecţie. În Zona 1, vor avea acces cel mult 120 de persoane, dintre care 90 din partea cluburilor, 45 pentru fiecare echipă. În numărul alocat fiecărui club, trebuie să fie incluşi toţi fotbaliştii, antrenorii, medicii şi oficialii echipei. În Zona 2, vor putea intra doar persoanele responsabile de transmisiunea meciului, iar aici numărul maxim permis va fi de 100 de oameni. Zona 3 va fi dedicată jurnaliştilor, numărul acestora fiind stabilit ulterior, iar Zona 4 e în afara arenei.

Liga Campionilor, rezultate şi program

Optimi de finală

10 martie

Leipzig - Tottenham 3-0 (în tur 1-0)

Valencia - Atalanta 3-4 (1-4)

11 martie 

Liverpool - Atl. Madrid 2-3 (0-1)

PSG - Dortmund 2-0 (1-2)

Vineri, ora 22.00

Juventus - Lyon (0-1)

Man. City - Real Madrid (2-1)

Sâmbătă, ora 22.00

Barcelona - Napoli (1-1)

Bayern Munchen -  Chelsea (3-0)

*Meciurile sunt transmise de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport

Sferturile de finală (12-15 august)

1. Real Madrid / Manchester City - Lyon / Juventus

2. Leipzig - Atletico Madrid

3. Napoli / Barcelona - Chelsea / Bayern Munchen

4. Atalanta - PSG

Semifinale (18-19 august)

Câştigătoarea sfert 1- Câştigătoarea sfert 3

Câştigătoarea sfert 2 - Câştigătoarea sfert 4

*Finala Ligii Campionilor 2019-2020 se va juca pe 23 august.

Liga Europa respectă acelaşi format

A doua competiţie europeană intercluburi, întreruptă şi ea tot în luna martie, s-a reluat, miercuri seară, cu patru meciuri din faza optimilor, celelalte patru având loc joi seară. Şase dintre dueluri au reprezentat manşele retur, în timp ce, în celelalte două, pentru că meciurile tur nu s-au mai jucat, echipa care a mers mai departe s-a decis într-o singură partidă, disputată pe teren neutru. La fel ca şi în Liga Campionilor, după terminarea optimilor de finală, toate celelalte faze ale Ligii Europa se vor juca în cadrul unui turneu, în Germania. Astfel, meciurile din sferturi, semifinale şi finala se vor disputa într-o singură manşă, în patru oraşe diferite: Koln (unde se va juca şi finala), Duisburg, Dusseldorf şi Gelsenkirchen.

Liga Europa, rezultate şi program

Optimi de finală

Şahtior - Wolfsburg 3-0 (în tur 2-1)

Copenhaga -  Istanbul BB 3-0 (0-1)

Man. United - Lask Linz 2-1 (5-0)

Inter - Getafe 2-0 

meciul tur nu s-a disputat

Sevilla - Roma

la Duisburg, într-o singură manşă

Leverkusen - Rangers (3-1)

Basel - Frankfurt (3-0)

Wolves - Olympiacos (1-1)

Sferturile de finală (10 şi 11 august)

Şahtior - Frankfurt / Basel

Man. United - Copenhaga

Inter - Rangers / Leverkusen

Roma / Sevilla - Olympiacos / Wolves

*Semifinalele se vor disputa pe 16 şi 17 august, iar finala se va juca pe 21 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite