Foamea de bani naşte idei trăsnite: Ce vrea să facă Europa pentru a salva sumele din drepturile TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo e un guru al pregătirii fizice, însă până şi el va fi pus la grea încercare de programul UEFA
Cristiano Ronaldo e un guru al pregătirii fizice, însă până şi el va fi pus la grea încercare de programul UEFA

Într-o tentativă disperată de a încheia cea mai tare competiţie intercluburi, UEFA a conceput un plan în care partidele rămase se vor juca în luna august, după un program infernal.

Pandemia va dura cel puţin până în 2022, aşa că, în mai toate domeniile de activitate, oamenii pregătesc planuri prin care să iasă din izolare pentru a trăi, cât de cât normal, cu acest virus în circulaţie.

Iar fotbalul e într-o cursă contracronometru! Asta pentru că toate întrecerile au fost suspendate şi planificarea sezonului următor ţine, în primul rând, de încheierea celui actual. Deja e clar că meciurile, atunci când se vor relua, se vor juca fără spectatori. De altfel, nemţii au şi avertizat că, probabil, vom avea suporteri în tribune, abia peste un an şi jumătate. Dar nu lipsa fanilor e principala grijă a forurilor fotbalistice, ci pierderea banilor din drepturile de televizare! De aceea, peste tot în lume se încearcă, cât mai repede, revenirea pe teren. Iar UEFA, organizaţia care conduce fotbalul european, tocmai a pregătit un plan, de-a dreptul disperat, pentru a finaliza Liga Campionilor.

Potrivit Sky Sport Italia, calendarul gândit de UEFA va mai fi analizat, în cadrul unor şedinţe, începând de marţi până joi. În mare parte însă, planul e deja bătut în cuie. Liga Campionilor ar urma să se reia în august şi tot ce a rămas de jucat ar urma să se dispute în 22 de zile. 

În ceea ce priveşte Liga Europa, rămasă, de asemenea, în aer, datele n-au apărut, deocamdată, în presă, însă, aproape sigur, a doua competiţie continentală va merge pe un calendar similar. UEFA şi-ar dori ca meciul pentru trofeu să se joace la 26 august, la Gdansk (Polonia).

20 octombrie 2020 e data la care UEFA vrea să înceapă faza grupelor din următorul sezon al Ligii Campionilor.  

Datele gândite de UEFA

7 august, optimi

Man. City - Real Madrid (2-1 în tur)

Juventus - Lyon (0-1 în tur)

8 august, optimi

Bayern -  Chelsea (3-0 în tur)

Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

11 şi 12 august

Meciurile din sferturi (tur)

14 şi 15 august

Meciurile din sferturi (retur)

18 şi 19 august

Meciurile din semifinale (tur)

21 şi 22 august

Meciurile din semifinale (retur)

*PSG, Atletico Madrid, Atalanta şi Leipzig sunt deja în sferturi

*Finala va fi găzduită de Istanbul (Turcia) la 29 august

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite