Daum, „decapitat“ de 11 septembrie: câte zile a rezistat pe banca naţionalei şi ce bilanţ groaznic va lăsa în urma sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

De 11 septembrie, a căzut capul lui Christoph Daum ca selecţioner al naţionalei României. Prezentat cu surle şi trâmbiţe la 7 iulie 2016, neamţul a lăsat în urma sa doar vorbe goale.

A fost nevoie ca tricolorii să-şi compromită total şansele de calificare la Mondialul din 2018 pentru ca Federaţia Română de Fotbal să se convingă că a mizat pe un „cal mort“, atunci când l-a adus pe Daum şi a crezut în promisiunile sale. 

Comisia Tehnică FRF s-a reunit, luni, şi, la capătul unei şedinţe de mai multe ore, preşedintele ei, Mihai Stoichiţă, a anunţat concluzia.

„Comisia Tehnică a propus întreruperea raportului de muncă între FRF şi Christoph Daum şi s-au făcut recomandări pentru numele viitorului selecţioner. Nu vă pot spune numele. I-am rugat pe membri să facă recomandări în plic, să le semneze. Între 3 şi 5 nume. Vor fi contabilizate şi, în funcţie de ce va decide conducerea, se va decide începerea negocierilor. Sunt nume pe care le cunoaşteţi din presă. Până la următoarele meciuri, sperăm să rezolvăm problema selecţionerului“, a spus „Lippi“.

La 431 de zile de la investirea sa în funcţia de selecţioner, neamţul a fost „decapitat“ de Comisia Tehnică FRF

Iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a detaliat care vor fi următorii paşi: „În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum şi, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecţioner, în baza propunerilor primite de la preşedintele Comisiei Tehnice. I-am cerut directorului tehnic, care e şi preşedinte al comisiei (n.r. – Mihai Stoichiţă), să-mi avanseze o listă cu două-trei nume de potenţiali selecţioneri“.

10 meciuri a adunat Christoph Daum ca selecţioner al României. Bilanţul:  3 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri, 11 goluri marcate, 11 primite.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite