CTP a tras un prim semnal de alarmă în privinţa Simonei Halep: „Aici trebuie să progreseze!“

CTP a tras un prim semnal de alarmă în privinţa Simonei Halep: „Aici trebuie să progreseze!“

Cristian Tudor Popescu e convins că Simona Halep va face un Australian Open reuşit

Simona Halep (4 WTA) a debutat cu o victorie muncită în noul sezon şi, la fel ca toate rivalele ei, mai are nevoie de timp pentru a-şi regla jocul înainte de primul Grand Slam al anului.

Simona Halep a trecut de Ajla Tomljanovici (52 WTA) şi, în sferturile turneului de la Adelaide, va juca fie cu Sabalenka (12 WTA), fie cu Pera (70 WTA). 
 
Până atunci însă, românca a concluzionat că, în primul rând, mai are de lucrat în ceea ce priveşte capacitatea ei fizică. De altfel, nemulţumită de faptul că a obosit prea repede, „Simo“ a avut o răbufnire nervoasă despre care „Adevărul“ a scris aici.
 
Într-o intervenţie la Digi Sport, postul care transmite turneul de la Adelaide, Cristian Tudor Popescu a analizat şi el prestaţia Simonei din primul meci disputat în 2020.
 
Ce a spus Cristian Tudor Popescu?
 
*Simona are multe zone ale jocului în care poate creşte. De exemplu, jocul la fileu. Am văzut în setul doi din acest meci o minge foarte uşoară trimisă de Tomljanovici. Simona a lovit-o neconvingător, a trimis-o fâlfâită, pe centru, iar Tomljanovici a pasat-o cu reverul tăiat. E o zonă în care Simona ar putea să-şi îmbunătăţească mult jocul, să aibă controlul mingilor în apropierea fileului.
 
*Sigur, antrenamentul e altceva decât meciul. La meci, intervine tensiunea. La antrenamente, am văzut-o pe Simona gestionând bine mingi din apropierea fileului. La meci, e altceva însă. Ar trebui să lucreze la asta. Înainte, credeam că trebuie să-şi îmbunătăţească şi voleul clasic, dar am renunţat la această idee. Dacă Simona vine bine la fileu, poate să execute drive volley, n-are nevoie de cel clasic.
 
*Aştept numai lucruri bune (n.r. – după reluarea colaborării cu antrenorul Darren Cahill), pentru că Darren e alături de ea. Prezenţa lui contează dincolo de aceste intervenţii la bancă. Contează ca atmosferă, ca încredere pe care o primeşte Simona. Chiar acum, la Australian Open, mă aştept la un parcurs bun al Simonei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: