EXCLUSIV Blat cu „Naşu’“: echipele influente din subsolul clasamentului pun la cale un scenariu diabolic pentru a rămâne în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi (stânga) şi Sandu
Hagi (stânga) şi Sandu

Hagi (Viitorul Constanţa), Prunea (CSMS Iaşi) şi Iorgulescu (Ceahlăul) l-au băgat în şedinţă pe preşedintele FRF pentru a-şi salva propriile cluburi, în detrimentul unor grupări care n-au intrare la şeful Federaţiei.

În lupta pentru evitarea retrogradării contează din ce în ce mai puţin cum joci pe teren. Cântăreşte din ce în ce mai greu cum „joci“ în afara gazonului. Dovada cea mai bună? Meciul Steaua – Viitorul, scor 2-5. 

Un alt episod care a confirmat că se fac presiuni uriaşe din culise, pentru salvarea anumitor echipe, s-a petrecut, marţi, la prânz. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-a văzut cu reprezentanţii cluburilor aflate în subsolul clasamentului: Vicenţiu Iorgulescu (preşedinte Ceahlăul), Florin Prunea (preşedinte CSMS Iaşi) şi Gheorghe Hagi (finanţator Viitorul Constanţa). La discuţii au participat şi Secretarul General al LPF, Vali Alexandru, dar şi avocatul Cătălin Ciubotă. 

Scopul întâlnirii? Convingerea lui Mircea Sandu ca, în sezonul viitor, să rămânem cu 18 echipe în Liga I. Acum o săptămână, site-ul oficial al FRF a anunţat că în primul eşalon vor rezista doar cluburile care se vor clasa pe locurile 1-14 şi care vor avea şi licenţă. 

„Cu 16 echipe, distrugem fotbalul“

Dacă se va pune în practică ce vrea FRF, atunci, aproape sigur, vom rămâne cu 16 formaţii în prima ligă. Asta deoarece, pe lângă ocupantele poziţiilor 15-18, Rapid şi „U“ Cluj vor dispărea şi ele, fiindcă n-au luat licenţa.

Această variantă nu e agreată de grupările din subsolul clasamentului. De aceea, ieri, Hagi, Prunea şi Iorgulescu l-au presat pe Sandu să fie păstrat formatul actual. Ce i s-a cerut, în mod expres, şefului FRF?

*Să pice Bistriţa (ultimul loc), Severin (pe loc retrogradabil şi fără licenţă), „U“ Cluj şi Rapid (fără licenţă).

*Să rămână în Liga I echipele care se vor clasa pe locurile 15 şi 16, care, în mod normal, trebuie să ajungă în „B“.

Argumentul în favoarea unui campionat cu 18 echipe l-a oferit Florin Prunea. „Mai puţine formaţii în prima ligă înseamnă mai puţini jucători. O asemenea variantă nu poate fi benefică pentru fotbalul românesc. Sincer, aşa vom distruge fotbalul“, a spus preşedintele CSMS Iaşi.

Decide Comitetul Executiv

După întâlnirea cu Hagi, Prunea şi Iorgulescu, preşedintele FRF a insistat, din nou, că vrea un viitor campionat cu 16 cluburi. În schimb, s-a „sucit“ Dumitru Dragomir, şeful Ligii, cel care, săptămâna trecută, insista şi el pentru 16 echipe: „Nu ştiu forma, dar trebuie să rămână 18 echipe“.

Având în vedere că l-au „câştigat“ pe Dragomir, următorul pas pentru Viitorul, CSMS Iaşi şi Chiajna va fi aprobarea formatului actual al Ligii I, în cadrul Comitetului Executiv, care va avea loc după terminarea sezonului.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite