Astra a revenit în fruntea Ligii 1, după un meci cu două autogoluri, o eliminare şi un gol de excepţie, „făcut“ de două atingeri cu călcâiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alibec a dat o pasă de gol cu călcâiul şi a înscris al treilea gol în partida care o readuce pe Astra Giurgiu în fruntea Ligii 1
Alibec a dat o pasă de gol cu călcâiul şi a înscris al treilea gol în partida care o readuce pe Astra Giurgiu în fruntea Ligii 1

Astra a revenit, cel puţin pentru o zi, pe primul loc în Liga 1, după victoria cu 3-1, de vineri, în faţa ocupantei locului 12, Academica Clinceni. Golul superb reuşit de tripleta Matei - Alibec - Begue, de 2-0, în care mingea a ajuns în poartă după două atingeri de nota zece cu călcâiul, a fost punctul culminant al unui meci cu două autogoluri şi o eliminare.

Astra a ajuns, astfel, după etapa 22, la 43 de puncte în Liga 1, devansând campioana CFR Cluj (41 puncte). Echipa lui Dan Petrescu va juca însă, sâmbătă, la Voluntari.

Fără Constantin Budescu şi Gabriel Tamaş - suspendaţi, echipa lui Bogdan Andone a deschis scorul din fază fixă, în minutul 5. Răduţ a reluat cu capul mingea trimisă din corner de Florentin Matei, iar Răuţă a deviat în proprie poartă. Academica Clinceni a forţat egalarea, însă Kitanov şi apoi bara transversală s-au opus.

Astra şi-a dublat avantajul, în minutul 27, la capătul unei acţiuni superbe. Pătrunderea lui Matei a fost desăvârşită de două atingeri magice cu călcâiul: Alibec a primit perfect pe culoar şi a trimis o pasă spectaculoasă pentru finalizarea francezului Begue.

VEZI AICI PASA DE GOL DATĂ CU CĂLCĂIUL DE ALIBEC ŞI FINALIZAREA, TOT CU CĂLCÂIUL, A LUI BEGUE
 

Misiunea Academicei Clinceni s-a complicat în minutul 36, când Răuţă a primit „roşu direct“, la o intervenţie asupra lui Denis Alibec.

În minutul 72, Begue i-a întors serviciul lui Alibec, pasându-i pentru golul de 3-0, care a securizat practic victoria Astrei şi revenirea, cel puţin pentru o zi, a giurgiuvenilor. David Bruno a stabilit scorul final al partidei, marcând însă în proprie poartă, în minutul 77.

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite