UMF ”Carol Davila”: ”Am pierdut unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi. Prof. dr. Băjenaru a fost un om luminat, cu viziune, care a muncit continuu”

UMF ”Carol Davila”: ”Am pierdut unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi. Prof. dr. Băjenaru a fost un om luminat, cu viziune, care a muncit continuu”

Prof.dr. Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi era membru corespondent al Academiei Române

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti deplânge într-un comunicat dispariţia prof.dr. Ovidiu Băjenaru, unul dintre cei mai buni neurologi din România, creator de şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a pierdut astăzi unul dintre cei mai preţioşi reprezentaţi ai comunităţii sale academice. Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii noastre şi Şeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar din Bucureşti a fost creatorul unei şcoli moderne de neurologie, liderul neurologiei româneşti pentru mai bine de două decenii, căruia toţi neurologii din România îi datorează formarea”, se spune în comunicat.

”Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii. Cadrele didactice şi studenţii universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată”, potrivit sursei mai sus citate. 

Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a murit, joi, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Prof.dr. Matei Balş” din Bucureşti unde se afla internat de mai multe zile.  Profesorul avea 63 de ani, afecţiuni cardiovasculare preexistente şi era infectat cu noul coronavirus.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările