Porcu-i frate cu românul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Friptură, cârnaţi, sarmale, caltaboşi, piftie, şuncă şi câte şi mai câte porcării nu pregătesc şi devorează românii din carnea de porc. Dacă pe vremea comunismului „înfloritor“ căutau disperaţi carnea de porc şi alte alimente de bază, găsind însă în magazine doar omniprezenţii „adidaşi“, copitele de porc, cu care mult iubiţii îşi hrăneau poporul, acum, oferta şi consumul de cărnării par excesive pentru mulţi dintre noi.

Raţia alimentară impusă înainte s-a transformat, în prezent, în exces pentru mulţi români care au uitat măsura.

La fel se poate spune şi în cazul raţiei de libertate din urmă cu peste 26 de ani, transformată acum, de unii, într-o libertate originală, înţeleasă de fiecare după propriu-i plac, dusă chiar către anarhie, încălcarea tuturor regulilor, fie ele legi scrise ori nescrise. Bunul simţ, pentru mulţi „mistreţi„ cu două picioare, pare ceva care parcă n-ar fi existat niciodată. Furtul este hobbyul de bază al multor români, începând de la amărăşteni, găinari, şuţi mărunţi şi culminând cu hoţia gulerelor albe, a băieţilor deştepţi cu funcţii înalte în stat, care nu se încurcă prosteşte cu orice mizilic, ei fură şi vând o ţară, cu oameni cu tot dacă se poate.

La 26 de ani de la aşa-zisa Revoluţie, în România, cine nu fură este considerat din start prost şi obligat să facă foamea, ba chiar să moară în sărăcie. Libertatea excesivă, manifestată personal sau în găşti numite partide politice, asociaţii şi organizaţii diverse, se pare că le-a schimbat radical mentalitatea unor concetăţenii de-ai noştri. Anul acesta, Moş Crăciun, şi el complet diferit de Moş Gerilă, le-a adus şi le aduce în continuare de toate românilor: începând de la pensii speciale, indemnizaţii, sporuri, premieri, scumpiri, ieftiniri, taxe şi impozite, eliberări de la pârnaie, funcţii şi destituiri-ajungând până la nenorociri, corupţi de tot felul, dorei de diverşi care ne surpă şoselele şi pământul de sub case, accidente şi pierderi de vieţi omeneşti, nemaivăzute în ţara noastră până acum. Singurul lucru pe care nu a putut să-l aducă Moşul a fost zăpada, dar nu-i timpul trecut, vorba aceea: „Iarna nu-i ca vara!”

Anul acesta, în România s-a consacrat sintagma „Corupţia ucide!“

Apropierea Crăciunului 2015 i-a făcut pe unii români să facă ce nu au făcut niciodată. Imaginile ştirilor televizioniste ne-au arătat cum micii crescători de porci, revoltaţi că nu au fost lăsaţi să-şi comercializeze munca de peste an, au aruncat cu hălcile de carne prin noroi! Au dat cu porcii după organele de control! Supăraţi rău micii producători au fost interzişi tocmai acum când toată lumea cumpără şi consumă carne de porc. Nu li se permite să facă un ban în plus pentru familii în perioada sărbătorilor de iarnă. Poate au şi ei dreptatea lor, când văd că majoritatea procesatorilor din industria cărnii aduc din import peste 50% din necesarul de carne de porc pentru consumul pieţei româneşti. O materie primă din import care este de o calitate mult mai proastă, produsă intensiv în sistem industrial, cu exces de hormoni, antibiotice sau alte chestii de creştere şi îngrăşare rapidă, unele chiar cancerigene, comparativ cu porcii crescătorilor români crescuţi cu mâncare naturală.

În România, creşterea porcilor şi în special consumul sunt la ordinea zilei. Pe lângă sclifosiţii care ţipă că nu consumă carne de porc, ci doar pui şi alte produse de laborator, majoritatea românilor au rămas fideli porcului. Parcă, dintotdeauna zici că românu-i frate cu porcul sau invers. Porcăriile cum vreţi să le spunem, sunt consumate cotidian, fie post sau nu, iar acest lucru i-a determinat pe tot mai mulţi concetăţeni să investească în creşterea godacilor. Anul acesta, am văzut mai mult decât în alţi ani, mulţime de anunţuri pe la porţile ţăranilor, pe internet, la mica publicitate, în pieţe, oraşe, sate cu vânzarea de porci. Oferta foarte bogată şi diversificată, de la porci româneşti, de Bazna, cu şi fără colesterol, cum îi mai laudă vânzătorii, de care or mai fi, se vând până la porci de import, vietnamezi, adaptaţi foarte bine în ţara noastră.

Dacă n-ar fi existat porcii, sigur românii i-ar fi inventat. Unii mai hâtri şi-au făcut selfiuri, poze alături de mult iubiţii porcii vii sau morţi, şi-au transmis fericirea în diverse impostaze filmate şi le-au postat mândri pe site-urile de socializare, că doar acum este perioada de ”iubire” maximă a românilor faţă de porci. Nu degeaba ţăranii bătrâni aveau o vorbă înţeleaptă: „Un porc şi o vacă ţin o familie un an întreg!” Ştiau ei ce ştiau.

Din păcate, în ultimii ani, la noi există şi se înmulţesc tot mai mult şi porcii cu două picioare pe care nu-i taie nimeni de Crăciun, cel mult îi mai bagă DNA-ul, din când în când, la Beciul domnesc, la frăgezire.

Un Crăciun Fericit tuturor românilor şi să aibă de toate pe masă, nu doar porcării sau alte cărnării! Măsura o ştie fiecare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite