Peste 1000 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19, după prima săptămână de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri dimineaţă că aceste cazuri raportate în primele zile de şcoală FOTO Shutterstock
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri dimineaţă că aceste cazuri raportate în primele zile de şcoală FOTO Shutterstock

1091 de elevi şi preşcolari şi 604 angajaţi din şcoli şi grădiniţe au fost confirmaţi cu Covid-19 la nivel naţional, potrivit unei centralizări transmise, vineri, de Ministerul Educaţiei. În Capitală, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică până joi au fost înregistrate 46 de cazuri în rândul elevilor şi preşcolarilor şi 11 în rândul angajaţilor.

„Astăzi, 17 septembrie 2021, în urma centralizării raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, situaţia epidemiologică este următoarea: 

  • Număr preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: 1.091 
  • Număr personal angajat în învăţământ confirmat Covid-19: 604 
  • Număr clase/grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795 
  • Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658” , informează Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri dimineaţă că aceste cazuri raportate în primele zile de şcoală „nu sunt generate de şcoală”, având în vedere că „există o perioadă de incubaţie”. „În primele zile de la deschiderea şcolii nu putem vorbi despre infectări generate de şcoală”, a adăugat el.

De altfel potrivit unei raportări transmise vineri de DSP Bucureşti, 46 de elevi şi preşcolari şi 11 angajaţi din şcoli şi grădiniţe erau confirmaţi cu Covid-19 joi, 16 septembrie. 

Centralizarea publicată vineri de DSP Bucureşti arată astfel: 

Grădiniţe: 3 copii, 2 membri ai personalului 

Clasele primare: 10 copii, 1 membru al personalului 

Clasele V - VIII: 21 copii, 6 membri ai personalului 

Liceu şi şcoli profesionale: 12 copii, 2 membri ai personalului 

Totodată 166 de copii şi doi angajaţi sunt contacţi direcţi ai unor persoane confirmate pozitive.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite